Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  lördag, januari 31, 2009

  Kvittra med de folkvalda

  I dag uppmärksammar Expressen (och flera bloggar) den nylanserade mikrobloggstjänsten Sveriges Twixdag, som vi i Almedalsbloggsgänget ligger bakom. Tanken med båda sajterna är att bidra till en mer direkt kommunikation mellan landets väljare och valda.

  På Sveriges Twixdag kan man följa de svenska riksdagsledamöternas dagliga arbete, deras tankar och planer som de kommer till uttryck genom mikrobloggsverktyget Twitter.

  I går började för övrigt Mona Sahlin – som den första svenska partiledaren – att mikroblogga via Twitter. Detta orsakade en del syrliga kommentarer från olika håll, då vissa verkade tvivla på att det verkligen var Sahlin själv som stod för twittrandet. Johan Ulvenlöv garanterar dock att så visst är fallet.

  Mikrobloggandet har tagit det politiska Sverige med storm de senaste veckorna. Partier, förtroendevalda och journalister har tagit till sig det snabba sättet att berätta och den dialog som verktyget öppnar för. Vi som en gång drog igång Almedalsbloggen vill nu genom att starta Sveriges Twixdag skapa en plattform där det blir ännu enklare för medborgarna att följa sina förtroendevaldas vardag och ha en dialog med dem.

  Trots vad många tycks tro finns det en stor vilja bland landets politiker att vara tillgängliga för väljarna. Och vi har i Sverige en mycket öppen politisk kultur som är värd att värna om. Det är därför vi driver Almedalsbloggen och det är därför vi nu högtidligt öppnar Sveriges Twixdag.

  Sveriges Twixdag följer en internationell utveckling mot god väljarkontakt som också finns i bland annat USA och Storbritannien med sajterna Tweetcongress och Tweetminster.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Kvittra med de folkvalda"

   

  Blogger Rick Falkvinge (pp) skrev... (31 januari, 2009 16:23) : 

  Nej, Sahlin var inte först om hon började igår.

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (31 januari, 2009 17:25) : 

  Rick, sorry - först bland riksdagspartiledarna menade jag förstås.

   

  kommentera