Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  torsdag, januari 25, 2007

  Symboler och visioner för Europa

  Nu ligger en ny krönika av mig i Tidningen Broderskap ute på nätet. Temat denna gång är EU:s senaste utvidgning, vikten av att svenska politiker och opinionsbildare som tror på det europeiska samarbetet börjar tala om visioner, samt de fatala misstag vi på ja-sidan gjorde i den senaste folkomröstningskampanjen.

  Trevlig läsning!

  Andra om , , .


  Kommentarer om "Symboler och visioner för Europa"

   

  Anonymous Anonym skrev... (26 januari, 2007 13:15) : 

  Jonas,
  Det är möjligt att du har rätt i din analys att det krävs känslomässiga argument för att övertyga om behovet av förändring. Men i omröstningen om euron är jag inte säker på att utfallet blivit ett annat även om du viftat aldrig så vilt med frihetens blågula stjärnbaner.
  För mig, och uppenbarligen för flera andra, var frågan om vår tillhörighet i Europa och vår vilja att bidra till utvecklingen det som avgjorde att det blev ja till ett medlemsskap i EU. Frågan om euron är och förblir en i första hand teknisk-ekonomisk fråga där det kan finnas skäl att vid varje tidpunkt granska argumenten för och emot ett deltagande.
  Den mest bisarra "lösningen" är dock den danska - att fullt ut ansluta kronan till euron, men behålla mynten och sedlarna. Det är ju lika fånigt som avskaffa kungamakten och behålla kungen.

  Lars Arell

   

  kommentera