Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  onsdag, maj 09, 2007

  Strategier mot Sverigedemokraterna

  Jag har flera gånger tidigare skrivit om hur jag ser på Sverigedemokraterna, deras budskap och deras väljare. Få inlägg har dock gett så många reaktioner som detta och detta.

  Nyligen uppmärksammade TT och SvD att socialdemokraterna tillsatt en arbetsgrupp med uppgift att motverka Sverigedemokraterna och andra extrema krafter. Gruppen leds av Mats Johansson, socialdemokraternas distriktsordförande i Blekinge, som tycker att ”andra partier gullar med Sverigedemokraterna” och i sitt veckobrev uppmanar han andra partier att ta ”uppgiften på samma allvar”.

  Johanssons analys om Sd som ”ett extremt högerparti utan egentliga högerväljare” får delvis stöd från Daniel Pool, chefredaktör på den antirasistiska tidningen Expo. Han menar att när Sverigedemokraterna nu satsar på att bli ett etablerat riksdagsparti prioriterar man sina kärnväljare – unga, lågutbildade män från mindre städer. Många av dem återfinns på bruksorter, där partiet nu försöker värva ännu fler röster.

  Detta ligger väl i linje med vad jag skrivit tidigare, och det visar att den socialdemokratiska arbetsgruppens jobb är viktigt. I gruppen, som enligt uppgift huvudsakligen ska arbeta internt, ingår bland andra tidigare Metallordförande Göran Johnsson och den tidigare s-riksdagsledamoten Jan Emanuel Johansson – som har gedigen egen erfarenhet av socialt arbete med just lågutbildade unga män. Jag önskar dem lycka till med sin uppgift.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Strategier mot Sverigedemokraterna"

   

  Anonymous Anonym skrev... (09 maj, 2007 12:21) : 

  Detta stärker bilden av att SD stjäl röster från Socialdemokraterna snarare än från borgerliga.

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (09 maj, 2007 12:25) : 

  Douglas, absolut. Jag har länge hävdat att vi socialdemokrater har ett särskilt ansvar för att bekämpa Sd, då de dessvärre inte sällan värvar röster just bland grupper som traditionellt röstar socialdemokratiskt.

   

  Anonymous Anonym skrev... (09 maj, 2007 13:22) : 

  Stenkastar"sosse"kommunist-är det något som man ska vara för att bli populär?? Verkar ju väldigt civiliserat? Ingen verkar förstå att det faktiskt finns invånare kvar i de länder krigen slår, men vem tänker på dem! När de ländernas utbildade arbetskraft har blivit avyttrad vad tror ni finns kvar??? Jo de som borde lära sig från de som dragit- Men det som finns kvar av folk är personer som bara vet hur man hanterar en Kalashnikov, och vad kommer hända då??? Är det bra för resten av värden att det inte finns köpkraft i dessa länder -jo det kanske det gör, de köper ju kulor och krut?? Ge de som flytt landet utbildning och se till att hjälpa dem att komma tillbaks till deras liv i deras länder där de kan hjälpa upp de sina och sitt land igen! alternativt för första gången! -Eller ska vi vänta tills alla dödat varandra i dessa länder -sno deras olja mm och göra parkeringsplats av alltihop??? Vilket är igentligen en stenkastar kommunists argument? jag kan inte finna någon logisk stenkastar"sosse"kommunist-förklaring till lösningar på problemen som vi människor måste hjälpas åt att lösa! Jag lovar en sak och det är att ALDRIG kommer något att lösa sig genom Stenkastning-även om en del tror att det är det som kallas demokrati???
  Nä jag tror på att vi måste sluta att vara själviska och se bortom vart näsan räcker! De som är en resurs för Sverige - Vad Är de då inte i det land de kommer ifrån och vad har det landet då gått miste om i så fall?? Jo antagligen hade denne kanske lärt minst en att man kan göra annat än att hålla i en Kalashnikov och lyda under nån Bin Laden IDIOT!!! Nä denne kanske blir läkare och plockar ut kulor ur skadade barn som aldrig får chans att komma till nåt Sverige! Men dessa sistnämda barn är något Ni stenkastar"sosse"kommunister inte ser och då helt samvetslöst skiter i!!! - bara det ni för tillfället ser är er verklighet. fast ni vet att det jag här har sagt Är sant! Vare sig du vill det eller inte!
  Det spelar ingen roll hur mycket man blundar! Jag lovar de barn som inte kan komma ifrån dessa länder begravs där, även om ni blundar!
  vi kommer aldrig få hit dessa så vi måste få dit de som kan ta hand om dem -Deras eget folk! -Hjälp till självhjälp-Inget annat fungerar! Ett bra och positivt exempel är asiat staterna som är mer utvecklade idag än vi själva!!! Och det mest underliga är att ingen har gnällt när det gällde att hjälpa dom? men när vi ska hjälpa de som bär turban på samma sätt då kommer stenkastar"sosse"kommunisterna till bin-ladens undsättning och terroriserar allt de kan och sätter så mycket käppar i hjulen de kan -inte för att det ska bli bättre utan för att bara skapa bråk och tjafs så att så många som möjligt ska lida och må dåligt så länge som möjligt! När ska er Skit ta och ebba ut! När ni känt av lidandet själva? Jag undrar om det hjälper??? Det finns ju mäniskor som älskar att plåga andra och stenkastar"sosse"kommunister är några av dessa -misstänker jag!
  /Werner (SD)

   

  Anonymous Anonym skrev... (09 maj, 2007 14:18) : 

  Werner,

  vi demokrater är tacksamma för att du med strukturen, logiken, skiljetecknen och den trevliga tonen i din kommentar hjälper till att upprätthålla bilden av ditt partis sympatisörer.

   

  Blogger Johan Hedin skrev... (09 maj, 2007 14:40) : 

  Tydligen kan man inte helelr nu hålla sig från att försöka kleta ned borgerliga med hjälp av (sd), då man återigen kallar dem för "högerparti". Det är sorgligt och bevisar bara att (s), återigen, tycker att det är viktigare med makt och anti-högerkamp än det som gruppen skulle varit till för: att bekämpa (sd).

  Min bild av (sd) som svensk-modell- och systemkramare bekräftas ju också mkt tydligt i eko-artikeln "bara vi har mer gränser kan vi skydda oss mot den hemska marknadsliberlismen" typ.

  Det bästa (s) skulle kunna göra för att motverka (sd) är just att motverka den där typen av anti-öppenhets-argumentation.

   

  Blogger Tobias Struck skrev... (09 maj, 2007 15:49) : 

  Per. Och för oss få fria akademiker som likt Werner ser verkligheten som den är och hyser en äkta medkänsla med den fattiga världens offer för den västerländska, korporativistiska imperialismen, framstår det med all önskvärd tydlighet att du angriper Werners stil i brist på sakliga argument.

  Stämmer det inte att det är våra handelshinder som har försatt Afrika och Västasien i nöd? Stämmer det inte att den moraliska mångkultur som uppstår i väst till följd av en stor flyktinginvandring och anhöriginvandring från Nordafrika och Västasien, har haft negativa effekter för Sveriges samhälle och ekonomi?

  De enda som tjänar på att den lågavlönade och tröstkosumerande underklassmarknanden vidgas mot Orienten och att västerlänningar blir ännu mer alienerade, andefattiga och rotlösa av sin hysteriska konsumtionskultur än de redan är, är alliansen mellan stater och storföretag, som på så vis kan öka tillväxten utan att skapa inflation.

  Priserna skyndar långsamt medan marknadens intensiva småkonsumenter blir allt fler. Lägg till att skattteryck och avgifter håller nere småföretagen och små skattesänkningar på lön ökar tröstkonsumtionen lagom mycket. På så sätt ökas förväntan på storföretagens akiter, vilkas värde stiger och kapital samt avkastningar effektivt koncentreras till toppen av pyramiden, där en ansenlig del kan kapas till privata konton i de rikaste familjerna.

  Även om SD började som ett rasistisk parti, så drar de nu många realister till sig, människor som inte har låtit sig köpas eller hjärntvättas av stat och storkapital.

   

  Anonymous Anonym skrev... (09 maj, 2007 18:01) : 

  "Stämmer det inte att det är våra handelshinder som har försatt Afrika och Västasien i nöd?"
  Jo, i hög grad. Därför är det viktigt att slåss för frihandel och öppenhet. Jag tror att afrikaner och västasiater längtar efter att bli en del av den globala marknaden, och få bli "lågavlönade och tröstko[n]sumerande" med västerländska mått. Inget av detta framgår av Werners inlägg eller av sd:s profilfrågor.

  "Stämmer det inte att den moraliska mångkultur som uppstår i väst till följd av en stor flyktinginvandring och anhöriginvandring från Nordafrika och Västasien, har haft negativa effekter för Sveriges samhälle och ekonomi?"
  Mycket tveksamt. Dessutom är mitt perspektiv på saken större än ett snävt nationellt. Annars skulle jag förespråka att sd-anhängare som gör sig skyldiga till brott fråntogs svenskt medborgarskap, till exempel.

   

  Anonymous Anonym skrev... (09 maj, 2007 18:32) : 

  Begreppet "höger" är tvetydigt. Det kan dels betyda "konservativ/nationalistisk/rasistisk", dels "liberal". T ex är Fredrik Federley långt till höger i den första betydelsen, inte i den andra.

  Desssa båda saker måste hållas isär. Sd är rätt konservativa i många frågor som abort och brott och straff och ungefär i mitten i ekonomiska frågor.

   

  Blogger Tobias Struck skrev... (09 maj, 2007 18:36) : 

  Per. Ärligt talat vet jag inget om SD:s hållning til frihandel. De vill i alla fall ha ett utträde ur EU, vilket skulle innebära att vi inte längre hänvisas till EU:s tullmurar mot Afrika. Jag tolkar följande mening av Werner som ett stöd för frihandel:

  "Hjälp till självhjälp-Inget annat fungerar! Ett bra och positivt exempel är asiat staterna som är mer utvecklade idag än vi själva!!! Och det mest underliga är att ingen har gnällt när det gällde att hjälpa dom?"

  Men jag kan naturligtvis ha fel. Vad gäller utvisning av medborgare, så har Jimmie Åkesson flera gånger förklarat att det gäller personer med dubbla medborgarskap. Även jag tycker att det är rimligt att välja ett medborgarskap. I de fall där ursprungsländerna inte tillåter personen att byta, så är det väl lika FN-fientligt att acceptera detta som att särbehandla medborgare med utländskt ursprung?

  Att svensk invandringspolitik har varit illa för Sverige, är alla överens om. Du sticker ut som inte vill kännas vid det: Invandringen har ett negativt resultat (nettokostnad) för BNP på 2 % (Sakine Madon). Innan 80-talets slut gav den tvärtom en vinst. Belastningarna av socialt stöd, skolan och vården har ökat genom de senaste decenniernas invandring från fattiga länder, kriminaliteten bland utanförskapets invandrare är dubbelt så hög som bland infödda svenskar (BRÅ), stressen och vandalismen i förorterna ökar.

  Hur vill du lösa detta? Med jobb? Ponera att det blir jobb. Att skapa en svarthårig underklass (få av de som kommer hit från Nordafrika och Västasien är kvalificerade) kommer knappast att lösa utanförskapet, vari sekterismen och missnöjet med samhället växer, vilket skapar alltfrån krav på särlagstiftning till stress, gängbråk, vandalism och ökad kriminalitet.

  Jag är inte sverigedemokrat. Men jag välkomnar den debatt om invandringpolitiken som har kommit nu. Så länge etablerade alternativ inte erbjuder konkreta lösningar, så får de näring för sin i mitt tycke stelbenta och litet bonniga konservatism.

  Ditt slags förlöjliganden av sverigedemokrater gynnar inte debatten eller Sveriges framtid. Ironi kommer inte att lösa något, min vän - lika litet som "rasist"-stämpling av oss som kritiserar en vanvettig invandringspolitik, gynnar någon av oss - varken infödda eller invandrare.

   

  Blogger Unknown skrev... (09 maj, 2007 19:20) : 

  Det finns ett nationellt intresse av att ägandet av svenska företag stannar inom Sverige, liksom att staten måste bistå svenskt näringsliv i fall av illojal konkurrens från utlandet. Globaliseringen och multinationella företags spelregler behöver regleras. Begränsningar i frihandeln måste göras med försiktighet och klokhet. Ett slopande av alla former av skydd för den inhemska produktionen är dock att gå för långt. Den samhällsekonomiska stabiliteten fordrar att tillräcklig självförsörjning vidmakthålls ifråga om produktion av vital betydelse för landet.

  Man får väl säga att Sverigedemokraterna är ganska negativa till frihandel. De fokuserar på nationellt ägande, subventioner av nationella företag. En övevägande misstänksam inställning till internationell handel får man säga.

  Att Socialdemokraterna kallar SD för högerparti tycker jag inte är speciellt förvånande eftersom det är gamla Socialdemokrater som huvudsakligen är missnöjda med partiets högerfalang som numera väljer SD. Men ett problem för S i den retoriken är att Socialdemokratin varit ganska framgångsrika med att inpränta höger = främlingsfientlighet i det svenska medvetandet. Därför skräms nog inte potentiella SD väljare av högerstämpeln.

  Om SD sen är ett höger eller vänsterparti kan man nog diskutera i all oändlighet. I princip går deras argumentation ut på att minskad invandring gör att vi kan sänka skatten men ändå behålla välfärden. Efter minskad invandring så verkar ju välfärden vara det viktigaste för SD.

  Konservatism blandat med socialism, knappast någon marknadsliberalism. Eftersom svensk höger huvudsakligen är liberal så har nog SD svårt att passa in i det gänget. Däremot känner de sig nog hemma i fransk eller tysk höger.

   

  Blogger Tobias Struck skrev... (09 maj, 2007 20:06) : 

  Sanjay. Tack så mycket. Men det hade varit guld att få källan också. Är det partiprogrammet? Jag tycker att det låter ganska väl avvägt, om än litet abstrakt och vagt. Vad är "illojal konkurrens från utlandet"? Vad för "regleringar"? Vad för "hjälp"?

  Bra vore att subventionera svenska småföretag och kräva att storföretag övergår till franchise vid en viss omsättning, tycker jag - även om jag är väldigt marknadsliberal och frihandelsvänlig i stort.

  Håller med om att nationen behöver sina grundläggande behov tillgodosedda av nationella företag. Kan detta kanske ske genom en fördelning av öromärkta subventioner - olika för olika kommuner beroende på intresse och förutsättningar i naturen, infrastrukturen etc? Kan det ske genom en särskild form av företag: Ett slags ekonomiska föreningar, kooperativ eller liknande?

   

  Blogger Unknown skrev... (09 maj, 2007 20:23) : 

  Gå in på deras hemsida och slå på frihandel så hittar du det.

   

  Blogger Tobias Struck skrev... (09 maj, 2007 20:30) : 

  Sanjay. Tack!

   

  Anonymous Anonym skrev... (10 maj, 2007 00:40) : 

  "...socialt arbete med just lågutbildade unga män."

  Om sossarnas kamp mot sd skall föras genom att med ett ohöljt klassförakt kränka dem de tidigare räknat till sina egna, blir den nyskapade gruppens insats synnerligen contraproduktiv.

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (10 maj, 2007 07:01) : 

  Jag kan bara instämma med Per; det känns bra när människor så tydligt själva redogör för sin intellektuella status att man inte behöver påpeka det.

  Johan, frågan om hurvida Sd är att betrakta som "höger" eller ej är intressant. Själv ser jag dem mest som ett nationalchauvinistiskt populistparti med ideologiska inslag från såväl vänster som höger.

  "Kvalle" - som inte vågar stå för vad du tycker, det är knappast "klassförakt" att konstatera att Sd:s väljargrupper i hög grad traditionellt röstat socialdemokratiskt.

   

  Anonymous Anonym skrev... (10 maj, 2007 10:19) : 

  Jonas, det där var ett övertydligt förbiglidande av Kvalles kritik.

  "Jan Emanuell Johansson som har gedigen erfarenhet av socialt arbete med just lågutbildade unga män."

  Säger inte den meningen allt om med vilket förakt ni ser på de människor som skall få sina ögon öppnade i avséende sitt politiska val?

  Att bekämpa sd genom att idiotförklara deras väljare kommer aldrig att leda till målet.

  Att förakta de människor som förr ansågs som socialdemokratins kärna, men nu betraktas som avsigkomna förlorare, vilka inte begriper bättre än att ta ut sitt sociala misslyckande på ett stöd till sd, visar att (s)-partiet hamnat långt från sina rötter.

  Kvalle går inte ifrån sitt inarbetade varumärke.

   

  Blogger Tobias Struck skrev... (10 maj, 2007 10:28) : 

  Jonas. Jag håller med Kvalle: Det är en jättekonstig strategi från er som socialdemokrater att förringa människor och ifrågasätta deras förmåga till politiskt omdöme - bara på grundval av deras språkfel och låga utbildningsgrad. Snart säger du väl att bara de med en examen från universitet eller högskola, skall få rösta.

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (10 maj, 2007 10:29) : 

  "Kvalle", som framgår av kommentarsreglerna så diskuterar jag inte med personer som inte har vett att presentera sig. Fortsatta anonyma kommentarer kommer att raderas.

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (10 maj, 2007 10:31) : 

  Tobias, det är inte förakt av lågutbildade att påpeka att de är lågutbildade. Den tolkningen sker i så fall i ditt och andras huvuden.

   

  Anonymous Anonym skrev... (10 maj, 2007 10:33) : 

  @ Tobias Struck:
  Du säger själv att invandringen tidigare varit en ekonomisk framgång. (Även om man bara räknar svenska pengar; jag vill dock inte begränsa mig till det.)
  Jag förstår inte varför den inte skulle kunna bli det igen. Skillnaden är i princip att vi de senaste decennierna har vi haft för få arbetskraftsinvandrare. Den debatten har för övrigt pågått i flera år, och man kan inte säga att sd profilerat sig på den liberala sidan där.

  Och gällande EU-medlemskapet kan jag bara konstatera att små åtgärder för att riva handelshinder och jordbrukssubventioner på en 500-miljonersmarknad är mycket viktigare för afrikaner och västasiater än om 9 miljoner skulle avskaffa dem helt, samtidigt som sd:s engagemang i frågan verkar ligga på den protektionistiska sidan.

   

  Blogger Tobias Struck skrev... (10 maj, 2007 11:08) : 

  Jonas. Nej, min vän, det som hände här vara att Per först skrev:

  "vi demokrater är tacksamma för att du med strukturen, logiken, skiljetecknen och den trevliga tonen i din kommentar hjälper till att upprätthålla bilden av ditt partis sympatisörer."

  ... Varefter du instämde med:

  "det känns bra när människor så tydligt själva redogör för sin intellektuella status att man inte behöver påpeka det."

  Och vad var det som SD:s sympatisörer i första hand var?

  Per. 45 % av all invandring sker från Asien och Afrika. Men bara 7 % av invandringen är flyktinginvandring. Anhöriginvandringen är något större än flyktinginvandringen och ökar (främst från Nordafrika och Västasien). Jag överlåter till var och en att själv bedöma om fattiga länder med patriarkal klankultur och totalt annorlunda språk, generellt sett kan bidra med annat än en utvidgning av underklassen, till de rikastes förmån, då det är de rikaste som tjänar på att lönerna dumpas på låglönemarknanden, alienationen och stressen ökar i samhället samt att tröstkonsumtionen därför ökar, utan att inflation skapas.

  Det är korporativisterna i stat och storkapital som äger initiativet i medierna och skolorna. AFA är deras skyddstrupper: Den extrema konsekvensen av ett fascistiskt samhälle som indoktrinerar folk att folk hjälper Afrika genom att mat slängs ut från flygplan, samtidigt som folk röstar på en fascistisk och imperialistisk maktstruktur, som suger ut Afrika med prisdumpande och lönedumpande monopol och spottar henne i ansiktet som tack.

  Det är på grund av den korporativa hjärntvätten, som männsikor blir så spända av att debattera invandringspolitik. Jag diskuterar gärna många olika alternativ. Visst kanske det finns sätt att göra invandringen profitabel igen. Men räkna inte med att eliterna bakom staten och storkapitalet kommer att välkomna dessa förslag. De har sin agenda färdig: Sparka på Afrika och Västasien, sug ut råvaror och flyktingströmmar. Producera varor av råvarorna (främst droger, alkohol, tobak, godis, snabba bilar mobiltelefoner och hip-hop-videos som gör reklam för skiten). Ge flyktingarna och anhöriginvandrarna jobb i produktionen och servicen. De kräver inte mycket i lön - för efterfrågan efter jobb kommer att vara så stor. Sälj sedan bedövningen till dem, som du vet att de så gärna tar i sin alienerade och stressade tillvaro, inbäddade som de lever i sina återskapade patriarkala kollektiv, i konflikt med de infödda svenskarna, som blir lika stressade och konsumtionsvilliga de.

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (10 maj, 2007 11:30) : 

  Tobias, jag är för det första inte din vän.

  För det andra är det en viss skillnad mellan att tycka att en enskild person, i det här fallet ”Werner”, förefaller vara klent intellektuellt utrustad – baserat på hans otrevliga och illa formulerade kommentar, och att göra generaliseringar om Sverigedemokraternas väljarkår.

  Jag har hänvisat till statsvetenskapliga studier och en välansedd tidning i frågan om Sverigedemokraternas kärnväljare som unga, lågutbildade män från mindre städer. Detta är inte ett uttryck för förakt. Däremot föraktar jag Sverigedemokraternas utpekande av invandrare som syndabockar för allt de inte gillar. Detta förtjänar inte att kallas politik i mina ögon, och är något jag kommer att fortsätta bekämpa.

   

  Blogger Tobias Struck skrev... (10 maj, 2007 11:51) : 

  Jonas. Vänner finns på olika nivåer: Svenska medborgare är alltid mina vänner, tills de har sagt att de inte vill vara det. Jag respekterar att du inte vill vara Sveriges vän. Men varför vill du då leva här?

  Du kanske borde ha läst Pers kommentar litet grundligare innan du instämde i den. Den band samman Werners stil med de studie, som du hänvisade till.

   

  Blogger Johan Hedin skrev... (10 maj, 2007 12:12) : 

  "Johan, frågan om hurvida Sd är att betrakta som "höger" eller ej är intressant. Själv ser jag dem mest som ett nationalchauvinistiskt populistparti med ideologiska inslag från såväl vänster som höger."

  Javisst. Och det är ju det jag säger. Jag själv har inget som helst behov av att peka ut (sd) som "vänster". Det är sannerligen inte 'mitt' problem det här.

  Det jag kritiserar är att (s) lägger en massa kraft på att kleta just termen "höger" på dem. Det är inte bara ljug, det är också ytterst svagt och ynkligt av dem. Det är dessutom kontraproduktivt (om man nu verkligen vill bekämpa sd).

   

  Blogger Unknown skrev... (10 maj, 2007 12:36) : 

  Anledningen till att S kletar "höger" på SD är väl inte så konstigt eftersom man förutsätter att de S-väljare som väljer SD är traditionella vänsterväljare som inte vill ha sänkt fastighetsskatt, förmögenhetsskatt osv. Att kalla SD för vänster vore väl att ge dom rätt i att de är de gamla Socialdemokraterna?

  Sen så är det väl "kvalle" som anser att lågutbildade män från landsbygden är ett skällsord.

   

  Anonymous Anonym skrev... (10 maj, 2007 16:00) : 

  @ Tobias:
  Min åsikt är att relativt anhöriginvandringen har flykting- och arbetskraftsinvandringen varit för liten.

  Jag förstår faktiskt inte riktigt varifrån du får dina tankar om att svensk stat och svenskt näringsliv skulle ha en hemlig allians för att hålla Afrika utanför världsmarknaden. (Vem i Sverige skulle ha något att vinna på det?) Och att AFA skulle vara deras stormtrupper luktar konspirationsteori.

  Så tills du presenterar tydliga fakta som backar upp din argumentationslinje avbryter jag diskussionen med dig.

   

  Blogger Tobias Struck skrev... (10 maj, 2007 17:11) : 

  Per. Så då är vi eniga om att anhöriginvandringen medför sociala problem?

  Agående korporativism: Vad är din förklaring till att Afrika de facto utesluts från mutualistisk och pluralistisk handel och kapitalism, genom västerländska handelshinder och förtrycket av västerländska småföretag visavi avgifter och skatter? Naturligtvis tjänar västerländska storföretag på att kunna monopolisera Afrika-marknaden: De dumpar priser och löner som de vill. Alltmedan samma familjer sprider propaganda om välgörenhet, som kan gå ut på att slänga mat från ett flygplan! Detta är bara ett alibi, för att hålla ovetande västerlänningars samveten slöa, så att korporativet kan fortsätta att få deras röster.

  Men du vill ha fakta? OK: För att föra in en vara till EU från Afrika, så betalar du 25 % av inköpspriset i tull till landet som du för in varan i. Det har inte småföretag råd med. Och om inte fler agerar på Afrika-marknaden än de stora företagen, så kommer vi naturligtvis inte få konkurrens om arbetare där. Det innebär att lönerna kan hållas minimala. De stora statsskulderna i afrikanska länder till väst, gör att ländernas regeringar hela tiden hålls i ekonomiskt underläge: Skatterna går till att betala ränta på lånen. Tillsammans med att det inte sker någon ökning av infrastruktur och varierad produktion, så skapar detta misär.

  Vill du ha fakta om hur alt började efter att kolonialismen hade börjat ebba ut? Har du hört talas om hur belgiska Kongo blev till? Visste du att den belgiske kungen Leopold II använde Afrikahjälpen (den första västerländska välgörenhetsorganisationen i Afrika) för att sondera terrängen inför sitt privata köp av Kongo 1885, som slutade i ett fruktansvärt våldsamt exploaterande av kongoleser: Händer höggs exempelvis av systematiskt på en viss procent av byarnas befolkningar för att skapa skräck som gav arbetsvilja på gummiplantagen.

  Angående AFA: Det är ingen konspiration. Men AFA är inga rebeller. De är en infantil konsekvens av korporativets hjärntvätt. På vilket sätt hotar AFA alliansen mellan stater och storföretag? Genom våld mot demokratiska höger-opputurnister? Genom sitt förespråkande av fri migration? Genom vandalism mot småföretagare? Alla dessa saker gynnar korporativet.

   

  Anonymous Anonym skrev... (10 maj, 2007 17:47) : 

  Anpassa politiken till nordisk arbetarpolitik som de socialdemokratiska partierna för i våra grannländer.
  Den är på flera punkter t.o.m. restriktivare än Sverigedemokraternas!
  Den bygger på att man för en riktig asylpolitik enligt internationella regler och inte som i Sverige där man har illegal ekonomisk invandring som tär på hela samhällsekonomin med en massinvandring som de svenska arbetarna aldrig har givit sitt medgivande till.
  F.d Arbetarkommunens ordförande i Fagersta Björn Hammarbäck tillika socialdemokartiska partiets Sovjet/rysslands kännare under många år ville anpassa den förda asylpolitiken till övriga Norden.
  Han och hans grupp av socialdemokrater pekade på enorma brister i politiken som man ville rätta till. Bla gällande missbruk av socialförsäkringssystem, brottslighet m.m.
  Han fick avgå efter en intern debatt med diverse hot mot Björns grupp där man la locket på.
  Han har stora skaror av socialdemokratiska sympatisörer på Internet, så jag tycker partiledningen bör ta kontakt med honom genast och ändra nuvarande politik och anpassa omedelbart till sossarna i Norden.
  Titta på Björns Blogg, där finns all fakta.
  http://www.invandring.se/arkiv/2005/01/asylanter.html

  Folkhemsosse där SD står för nordisk sossepolitik!
  Erik Eriksson

   

  Blogger Tobias Struck skrev... (10 maj, 2007 18:30) : 

  Erik. Det låter bra, men du kan glömma att Mona Sahlin vänder kappan efter den vinden. Hon är en bilderbergare, precis som vår ointresserade statsminister. Jaså inte? Vad gör de då på Bilderberg-möten? Reinfeldt kallar det en "diskussions-grupp". Hmm, jag undrar varför besökarna (de mäktigaste i Europa) är där som privatpersoner och inga protkoll eller media förekommer där...

   

  Anonymous Anonym skrev... (10 maj, 2007 21:48) : 

  Om ett borgar parti skulle tillsatta en arbets grupp med malet att "motverka socialdemokraterna", sa skulle nog de flesta skratta ihjal sej. Sossarna har aldrig fattat att dom maste ha en politik for att lyckas. Dom har inte haft nagon politik, dom har kunnat valjas in med stod av propaganda TV och kopt media, tvangs anslutande fackforbund och andra odemokratiska metoder. Nu ska dom slosa bort tid med att angripa konkurrerande partier istallet for att bedriva en egen poltik. Hur ska S minska raset eller oka antalet valjare? Ska S nu ta en del av SD's program? Det ar ju populart. S har forlorat sin trovardighet, ingen politk, inkompetenta ledare, och raserad valfard, raserad ekonomi, europas hogsta arbetsloshet och varldens hogsta skatter ar vad S har lyckats astadkomma. Ovanpa allt detta sa har nastan 2 miljoner arbetslosa bidrags kravande invandrare tvingats in i forslummande samhallen runt om i sverige, utan att nagon har kunnat motivera varfor. S har varit en katastrof for Sverige av gigantiskt skala.

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (11 maj, 2007 07:50) : 

  Erik Eriksson, jag vet inte hur du ser på demokrati - men i mina ögon så har en politik som i val efter val får väljarnas förtroende definitivt "givits medgivande". Och i min bok så är nog den socialdemokratiska politik som arbetas fram på partiets högsta beslutande organ - partikongressen - mer demokratiskt förankrad och de facto socialdemokratisk än vad en enskild tidigare partimedlem tycker.

  Tobias Struck, kan du anföra något som helst stöd för att Mona Sahlin skulle delta på Bilderberggruppens möten?

  "Robban", det var många konspiratoriska och direkt lögnaktika påståenden på en gång. Du är välkommen att presentera dig, stå för dina uppfattningar och framföra någon form av argument för dina teser - sedan kan vi ta en diskussion.

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (11 maj, 2007 08:43) : 

  För övrigt gör Petter Larsson en intressant iaktagelse i Efter Arbetet:

  "Men läs sd:s handlingsprogram. Där framgår att sd vill avskaffa förmögenhetsskatten, reavinstskatten och utdelningskatten. Man vill sänka fastighetsskatten och arbetsgivareavgifterna, avskaffa turordningsreglerna i LAS och fortsätta driva kärnkraftsverken tills de är helt uttjänta. Partiet säger ja till pigjobb, men nej till friår och plusjobb. Man vill ersätt maxtaxan med barnomsorgspeng och privatisera delar av den offentliga sektorn, inte minst inom vården."

  Det låter åtminstone i mina öron som partiet har mer gemensamt med regeringsalliansen än med socialdemokraterna.

   

  Blogger Unknown skrev... (11 maj, 2007 09:58) : 

  Jonas

  Att sänka skatter ligger väl i varje populistiskt partis program. Tittar man på deras principprogram som klubbades igenom 2005 så har det en klar vänsterprägel vad det gäller ekonomi och samhälle. När det gäller rena förslag som skattesänkningar å dyl. så tror jag definitivt att det är en flört med de borgerliga, efter 20 år av demonisering av Socialdemokratin så skulle det vara minst sagt svårt för partiet att vara röstunderlag för en S-ledd regering. I den mån man någon gång i framtidn får en vågmästar roll så lägger man sig förmodligen platt som en dörrmatta i utbyte mot någon symbolfråga vad det gäller flyktingmottagande.

   

  Blogger Tobias Struck skrev... (11 maj, 2007 14:17) : 

  Jonas. Mona Sahlin förnekar inte att hon har varit på ett Bilderberg-möte i Toronto 1996, utan att meddela sitt parti:

  Kolla själv eller fråga henne!

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (11 maj, 2007 16:42) : 

  Tobias, för det första vet jag inte riktigt vad du tror att jag har för förhållande till Mona Sahlin. Upplysningsvis är vi inte närmare bekanta, och skulle vi nu träffas så tror jag knappast att just den s k Bilderberggruppen lär komma på tal.

  Du väljer att framföra det som ett faktum att Sahlin är "en bilderbergare", och framför som stöd för detta en länk till vad som påstås vara en intervju gjord med henne för nästan tio år sedan. Källan är tidskriften 2000-Talets Vetenskap som ges ut av SARA (Svenska Aidsgruppen mot RAsism). Med all respekt så känns inte detta som den allra mest vederhäftiga källa.

  Men om vi nu ändå ponerar att Sahlin var på ett möte med Bilderberggruppen för tio år sedan, vad betyder då det? Inte mycket, skulle jag vilja påstå. Bilderberggruppen är omgiven av ryktesspridning och konspirationsteorier, men personligen har jag svårt att se det demokratiskt omstörtande i att inflytelserika människor från politik och näringsliv då och då möts och diskuterar tillståndet i världen. Jag skulle ärligt talat bli mer orolig om det inte förekom sådana möten.

   

  Blogger Tobias Struck skrev... (11 maj, 2007 17:22) : 

  Jonas. Du finner deltagarlista för Bilderberg-möten HÄR

  ... Där du kan se att Mona Sahlin var med i Toronto -96. Och det förvånar mig att du inte anser att det är skrämmande att deltagarna är där som privatpersoner, att inga protokoll förs och att ingen mediabevakning sker...

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (11 maj, 2007 17:45) : 

  Wow. Du hittar då trovärdiga källor...

   

  Blogger Tobias Struck skrev... (11 maj, 2007 19:44) : 

  Jonas. Reinfeldt har medgivit att han har varit på Bilderberg-möten. Fråga Mona, helt enkelt, så får du veta. Jag tror nog att hon medger det. Är du förvånad över att inte Bonnier-sfären eller Stenbeck-sfären eller de statligt finansierade universiteten rapporterar om detta? Inte jag.

   

  kommentera