Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  lördag, juni 16, 2007

  En läcka på DN debatt?

  [UPPDATERAD] I morse blev det tydligt varför moderaterna på sitt styrelsemöte i går plötsligt fick så bråttom att markera att man var för en könsneutral äktenskapslagstiftning, trots att Reinfeldt tidigare deklarerat att frågan skulle avgöras på partistämman i höst.

  DN debatt i dag skriver nämligen oppositionsledarna Mona Sahlin, Maria Wetterstrand och Lars Ohly, att man nu gemensamt kommer att försöka få riksdagen med sig om en ny lag om att ge homosexuella, bisexuella och transpersoner rätt att gifta sig. Man konstaterar att trots att det i riksdagen finns en klar blocköverskridande majoritet för principen om könsneutrala äktenskap, så har arbetet med en ny lag stannat upp.

  Det finns skäl att anta att innehållet i artikeln kom till den moderata partiledningens kännedom, vilket skyndade fram gårdagens beslut. Det vore nu inget nytt. I samband SVT:s dokumentärserie om Göran Persson framkom ju att DN och dess politiske reporter Henrik Brors läckte information om Temos månadsvisa opinionsundersökningar till folkpartiet under valrörelsen 2002. Men sannolikt spelade också förra veckans utspel en viss roll för det moderata ställningstagandet.

  Pär Henriksson påpekar i en kommentar att partistyrelsens beslut om formuleringen i det moderata handlingsprogrammet ändå ska skickas till partistämman i höst, och att det ytterst är stämman som beslutar i frågan. Det har han förstås rätt i, men med m-styrelsens tydliga ställningstagande är det knappast troligt att stämman kommer besluta annorlunda än att godkänna förslaget.

  * * *

  PS: Beklagar den tidigare falska anklagelsen. Läckan från DN i valrörelsen 2002 kom inte från Henrik Brors.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "En läcka på DN debatt?"

   

  Blogger Pär Henriksson skrev... (16 juni, 2007 15:34) : 

  Nej, det var ingen läcka som gjorde att vi agerade. Handlingsprogrammet har stått på agendan för gårdagens sammanträde länge och handlingarna gick ut för veckor sedan. Anledningen till att vi kommenterade igår var just därför att det funnits en diskussion inom moderaterna i denna fråga och många journalister hörde av sig igår eftersom de visste att partistyrelsen tog förslag till handlingsprogram på sammanträdet. Så det var faktiskt - som det allt som oftast är - en slump att det sammanföll med dagens DN Debatt.

   

  kommentera