Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  torsdag, januari 03, 2008

  Surt sa Jinge

  Vänsterbloggaren Jan-Inge Flücht, som på nätet kallar sig Jinge, är inte glad i dag. Skälet till hans missnöje är att för honom misshagliga bloggare återfanns bland de mest populära i omröstningen Årets politiska blogg.

  Hans egen blogg fanns inte ens med bland de nominerade, något som kan förklaras av att Flücht förra gången tävlingen arrangerades gjorde tydligt och klart att han inte var intresserad av att delta. Då han inte meddelat något annat så fanns det givetvis all anledning att anta att detta fortfarande gällde.

  I stället tar han tillfället i akt och misstänkliggör tävlingsarrangören för att riggat tävlingen på ett sätt som ska ha gynnat högerbloggare. Jag tror minsann att det är till att vara en dålig förlorare.

  Faktum är att reglerna var tydliga från början (även om jag personligen tycker att de var en smula godtyckliga), nämligen att människor som var folkvalda politiker eller hade partipolitik till yrke inte kunde nomineras. Därmed föll en hel del bra kandidater bort, som till exempel Ali Esbati, Magnus Ljungkvist med flera.

  Jan-Inge Flücht tar även chansen att ge mig en släng av sleven, och refererar i klassisk stil till mig som ”Den moderatinfluerade Jonas Morian”. Han ifrågasätter att jag beskrev Isabella Lunds vinst i tävlingen som en seger för yttrandefriheten, trots att ”inte alla fick vara med”.

  Vad ska man säga om det? Är det en förlust för yttrandefriheten att inte Mockfjärds korpfotbollslag får delta i Allsvenskan? Att inte Planskilda korsningspartiet sitter i riksdagen? Eller att inte alla som köar för att få vara med i uttagningen till Idol faktiskt får vara med och tävla?

  Svaret på dessa frågor är såklart nej. Man kan förstås ha synpunkter på spelreglerna, men därifrån är steget ändå långt till att anklaga tävlingsarrangörer och tävlande för fusk.

  Och det infantila tilltaget att beteckna mig som ”moderatinfluerad” säger nog mer om Flüchts verklighetsförankring än någon annat.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Surt sa Jinge"

   

  Blogger Hampus Eckerman skrev... (03 januari, 2008 17:10) : 

  Nja, för att argumentera på din egen nivå:

  "Är det en förlust för yttrandefriheten att inte Morian hellre skriver för Mockfjärds korpfotbollslag? Att han inte är medlem i planskilda korsningspartiet? Eller står och köar för idol?"

  Och det är det ju. Yttrandefriheten hade nog varit bättre om du sysslat med sådant och låtit någon annan arrangera bloggtävlingen. Du har ju visat att du inte kan ta kritik på allvar och gör vad du kan för att förvränga den.

  För inte byggde Jinges kritik på att han borgarna valde sig själva. Den gick ut på att det inte redovisades vilka som uteslöts och av vilka skäl i förväg.

  Han klagade också på att röstningsförfarandet var förvirrat med över hundra okända bloggar och att det inte genomfördes via någon välkänd omröstningssite, så man kunde lita på förfarandet.

  Varför inte bemöta dessa punkter istället för att börja raljera om korpfotboll och korsningspartier?

   

  Blogger deeped skrev... (03 januari, 2008 18:18) : 

  Hampus Eckerman är en roande sak. Kan man köpa dem på Butterick's?

  Är du förvånad över Jinges reaktion, Jonas?

   

  Blogger Jinge skrev... (03 januari, 2008 18:24) : 

  Varför ljuger du Jonas ??

  Min blogg var nominerad av MINST tre av mina läsare, och det är knappast någon hemlighet. Bland annat Svensson har skrivit det offentligt.

  Varför ljuger du Jonas ??

   

  Anonymous Anonym skrev... (03 januari, 2008 18:39) : 

  Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   

  Blogger Jinge skrev... (03 januari, 2008 19:40) : 

  Släpper du inte fram trackbacks längre Morian ??? :-)

   

  Anonymous Anonym skrev... (03 januari, 2008 20:12) : 

  Anonym, Yepp jag sitter i fullmäktige och är därmed folkvald men Jonas beskrivning av reglerna är inte riktigt korrekt, regeln var:
  * är professionella politiker
  och det kan knappast betecknas som professionellt att vara folkvald fritidspolitiker.

   

  Blogger Markus "LAKE" Berglund skrev... (03 januari, 2008 20:58) : 

  Tagga ner ett par hekto Jinge. Din blogg vart säkert nominerad, precis som många andra bloggar. Men Jonas syftar sannolikt på "de nominerade" till priset. Det vill säga de nominerade som var röstningsbara, vilket du inte var, då du tydliggjort ditt avståndstagande till omröstningen.

  Frågan är, ställer du upp i omröstningen nästa år om du blir nominerad Jinge? Kan vi få klarhet redan nu?

   

  Blogger Hampus Eckerman skrev... (03 januari, 2008 21:08) : 

  Deeped, vill du köpa någon får du gå till "vinnaren" av Årets politiska blogg. Annars är det högerhanden som gäller.

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (03 januari, 2008 21:22) : 

  Jag har inte arrangerat "Årets politiska blogg". Däremot vann jag omröstningen förra gången och deltog nu senast som valövervakare, dvs jag hade inloggningsuppgifter till sajten där jag kunde se rösterna alltefter de trillade in.

  Huruvida röstningsförfarandet var förvirrat eller ej är nog en fråga om perception. Jag konstaterar att 1000 röster kom in, vilket tyder på att ganska många begrep hur man skulle göra. Att vissa bloggar uppfattas som okända av en del visar väl bara att vi har lite olika surfvanor. Flera, mindre kända, bloggare tog säkert chansen att nominera sig själva för att få lite uppmärksamhet. Inget ont i det.

  En brist med hela tävlingen är förstås, vilket många konstaterat, att den arrangerades av en politiskt tydligt profilerad bloggare, vilket kan ha fått en del att betvivla hederligheten i röstningsförfarandet. Det är förstås beklagligt, men jag kan som valobservatör inte hävda annat än att allt ser ut att ha gått rätt till.

  Att Jinge nominerats av minst tre personer har jag ingen anledning att tvivla på. Att dessa nominerar ändå inte innebar att hans blogg hamnade på listan över nominerade - och möjliga att rösta på - berodde alltså på att han tidigare meddelat att han inte var intresserad av att delta i tävlingen. Och som jag skrev så fanns det all anledning att anta att detta fortfarande gällde.

  Trackbacks syns när andra bloggare länkar till mig. Jinge undviker detta kategoriskt, även när han refererar till andra bloggar.

   

  Blogger Peter A skrev... (03 januari, 2008 22:30) : 

  Bra att du låter de vidriga kommentarerna från vänsterdebattörer som Hampus Eckerman stå kvar.

  De klargör väldigt tydligt varför Isabella Lund mer än någon är en värdig vinnare och vilket förakt och brist på tolerans hon har att kämpa emot.

   

  Blogger Mary X Jensen skrev... (03 januari, 2008 22:39) : 

  Kära nå´n - end el får det här att låta som om blodet rann,,, Det ären skojig tävling som Björn P anordnar. Det är hans tävling och det är på lek... Skärpning.

  Det var kul att vara med och jag fick 225 p eller nå´t sådant och föll utanför de 20 första. Jag är väldigt nöjd med det ;-)

  Lek grabbar, lek - inte allvar ;-)

   

  Blogger Hampus Eckerman skrev... (04 januari, 2008 08:04) : 

  Peter, en vidrig vänsterdebattör som du bör ta det lugnt (för vänster används väl av dig som ett skällsord och inte som en politisk åskådning antar jag).

  Isabella är prostituerad och har tydligt gjort klart att det inte ska ses som förnedrande att sälja sin kropp. Därför inget förnedrande att hänvisa Deeped dit om han vill köpa människor.

  Tack annars för att du bemötte punkterna, Morian, även jag inte nödvändigtvis håller med dig. Själv tillhörde jag de som gick in för att rösta, såg att Jinge inte fanns med, och därför stängde ned. Var Jinge borte visste jag ju inte hur många andra och vilka som rensats ut. Det borde redovisats öppet och direkt.

  Några enkla förslag till nästa gång:

  * Använd ett beprövat och välkänt röstverktyg som inte går att manipulera.

  * Ge möjlighet att endast rösta på fem bloggar.

  * Ha inte någons sorts märklig viktning på hur mycket man tyckte om bloggarna. Okänt hur det avgjorde rankingen.

  * Låt neutral bloggare anordna.

  * Lista de nominerade allt eftersom de kommer in så det går att veta att nomineringarna kommit in. Både Deeped och Jinge verkar ju ha försvunnit.

   

  Blogger Bengt Nilsson, sosse skrev... (04 januari, 2008 08:10) : 

  Det är bra att flera bloggare vågar visa sin uppfattning om ömma, känslosamma kärleksrelationer till en kommersiell sexsäljares lika känslosamma, mjuka kärleksakter.
  Jag riktigt känner den värme och mjukhet som högeralliansens genomkommersialiserade samhälle sprider männsikor emellan.

   

  Blogger Nadine Nozaki skrev... (04 januari, 2008 13:36) : 

  Undra vad köpa en människa och en sexuellt tjänst har gemensamt. Inte har någon av mina SL kunder köpt mig, de som inte betalar i lindens skaffar sig betydligt större makt över mig. Med kunder kan jag precis bestämma vad som är ok, man vänner har jag tangerat gränsen massa gånger...

  Nadine, second life escort, eller före detta, party är roligare än virtuell sex.

   

  Anonymous Anonym skrev... (04 januari, 2008 18:26) : 

  Och vari består Isabellas "politiska" bidrag om jag får fråga? Och var finns "hennes" eller "hans" offentliga framträdande någonstans?

   

  Blogger Nadine Nozaki skrev... (04 januari, 2008 18:54) : 

  Om inte Isabella diskuterar en politisk fråga vad skulle det vara då? Jag föreslår att du te en titt på bloggen ifråga innan du uttalar dig. I sin årskrönika have hon länkar till massa politiska ställen hon varit inblandad i, det finns också gott om länkat till när hon pratar i radio, och hon är definitivt inte en man...

  Sluta med dina fördomar, Lars..

   

  Blogger Calle Fridén skrev... (04 januari, 2008 22:00) : 

  Nu är jag inte med här. Är Isabella en pseudonym????

  Calle Fridén

   

  Blogger deeped skrev... (05 januari, 2008 12:01) : 

  Hampus: kredd att du uppfattar något som Jinge inte uppfattar - att även jag var borttappad i nomineringarna. Jinge anser att jag ljuger - av vilken anledning har jag inte ännu kunnat klura ut. Vad gäller att köpa människor så funderar jag: om man köper sex så köper man alltså en människa - du menar alltså att sex är den grundläggande mänskliga definitionen?

   

  Blogger deeped skrev... (05 januari, 2008 12:04) : 

  Calle: jo Isabella är en pseudonym men det är tillräckligt många som haft kontakt med henne (ex.vis LouiseP diverse journalister i samband med intervjuer mm) att Lars endast visar upp sin illa underbyggda kunskap.

   

  Blogger Calle Fridén skrev... (05 januari, 2008 12:12) : 

  jaha, så det är fullt möjligt att Isabella skulle kunna vara en ren produkt, från ett tankesmedjakollektiv (inga namn!) eller från någon som skriver från ett idealperspektiv. I mina ögon skulle det faktiskt kunna vara en av de andra nominerade (inga namn!) som kan ligga bakom, baserat på diverse typiska formuleringar, tautologier, syftningsfel - sånt som är svårt att maskera för ett känsligt öga.
  Nu kan det finnas andra orsaker till såna identifierbara fel - oftast att man umgås i samma kretsar, eller har samma skolbakgrund, litteraturintresse etc. Hur som helst är det för mycket jobb för att kunna uttrycka sig tvärsäkert om. Men misstanken finns där, och strängt taget är det ett svaghetstecken att det inte finns en klart identifierbar person bakom en blogg som utses till vinnare. Kan ju vara ett tips till arrangören.

  Calle Fridén

   

  Blogger Nadine Nozaki skrev... (05 januari, 2008 15:20) : 

  Ja, Calle det är synd att klimatet i detta "fria" land är så himla ila att man det straffar sig så hårt att vara "hora". Jag hade skälv mycket mer fördomar innan jag hakade in på att köra lite escort jobb i second life. Sanningen är att det är långt ifrån att sälja sin skäl, något jag gör i mycket större utsträckning som konsult i it branchen. Som escort kan jag bestämma hålla på mina ideal, som testare i mjukvarubranchen, inte en chans...

   

  Anonymous Anonym skrev... (23 januari, 2008 20:52) : 

  Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   

  kommentera