Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  måndag, januari 28, 2008

  Vem blir nästa PM Nilsson?

  Magnus Ljungkvist gör mig uppmärksam på att PM Nilsson nu skrivit sin sista ledare som politisk chefredaktör för Expressen.

  Att Nilsson skulle sluta har varit känt en tid. Han och tidningens tidigare debattredaktör Leo Lagercrantz sade upp sig i december förra året för att i stället jobba med ett ”entreprenörsprojekt inom medier”.

  Dagens Media rapporterar att det blir Sakine Madon som tar över på debattredaktionen efter Lagercrantz, som hon tidigare vikarierat för.

  Enligt Magnus Ljungkvist så har Expressens ledarsida under PM Nilssons ledning ”vuxit till den sista rättighetsliberala bastionen i svensk press”; varit en radikal röst och ”visat att liberalismen, när den är som bäst, är en vänsterkraft”.

  Det låter onekligen tuft för Nilssons efterträdare att leva upp till. Frågan är nu vem det blir.

  Mer eller mindre tänkbara namn som nämnts i spekulationer när detta diskuterats är DN:s Peter Wolodarski och Hanne Kjöller, frilansskribenten och flitige Expressen-medarbetaren Isobel Hadley-Kamptz samt den liberale debattören Johan Norberg. Den sistnämnde är nog att betrakta som en synnerligen dark horse i sammanhanget.

  Med tanke på att mina läsare här ofta visar upp ett kollektivt skarpsinne när det gäller politiska och medierelaterade frågor så välkomnas härmed tips och förslag. Den som först – givetvis innan den nye politiske chefredaktören officiellt presenteras – spekulerar rätt i kommentarsfältet nedan får äran av ett eget blogginlägg tillägnat sig.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Vem blir nästa PM Nilsson?"

   

  Anonymous Anonym skrev... (28 januari, 2008 16:23) : 

  Anna Dahlberg

   

  Blogger Björn skrev... (28 januari, 2008 16:28) : 

  Sanna Rayman vore kul...

   

  Anonymous Anonym skrev... (28 januari, 2008 16:33) : 

  Jag tror på en kvinna:
  Hanne är onekligen en god gissning. Louise P tänker fritt och skriver bra, en smula för vass för Expressen, men det vore intressant.

  Eller varför inte Lena Melin, som ju säkert kan vara rätt kvinna om man vill spinna vidare på temat med liberalismen som vänsterkraft.

   

  Blogger gudmundson skrev... (28 januari, 2008 18:41) : 

  Saki är ju helt rätt som debattredaktör, hon verkar ju inte kunna skriva en mening utan att sätta pennan på någons ömma tå.

  Som chefred gissar jag Anna Dahlberg, som ju chefat under PMs alla ledigheter. Hon är en trevlig böna, även om jag personligen gärna skulle se lite mer bombhöger. Men hon är tuff på så många andra plan, så det blir nog kanon.

   

  Blogger sakine skrev... (28 januari, 2008 21:24) : 

  Gudmundson, ha ha! Tack, även om jag håller inte med dig om att ömma tår ska skonas.

   

  Blogger Andreas skrev... (28 januari, 2008 22:52) : 

  Visst blir det en kvinna, och då troligtvis Anna Dahlberg som är lågoddsaren i fältet. Men ett annat möjligt namn är Barbro Hedvall som i så fall kommer tillbaka till moderskeppet från storasyster DN.

   

  Anonymous Anonym skrev... (28 januari, 2008 23:16) : 

  De kommer rekrytera chefen internet, det är ett jäkla gissel att ta in en polred som är helt ny på en redaktion.
  Peter Wolodarski är den ideologiska motsatsen till Expressens tradition. Tråkig, förutsägbar o slentrianhöger, han har inte en cans.
  Chefen lär bli Dahlberg lr Martéus vilket alltså innebär att de kommer rekrytera ny ledarskribent.
  Också där vill de nog ha nån som är införstådd med arbetet. Det lär alltså bli någon nylig vikarie som Isobel H-K, Johannes Forsberg lr Aaron Israelson skulle jag tro.

   

  Anonymous Anonym skrev... (29 januari, 2008 05:44) : 

  Cecilia Stegö Chilò har precis fåttt nytt jobb, men det vore onekligen en rolig utnämning. En kvinna med publicistisk erfarenhet och tydlig liberal profil.

   

  Anonymous Anonym skrev... (29 januari, 2008 12:30) : 

  Jag hoppas verkligen inte att det blir Anna Dahlberg. Hon står för en linje som liknar den man kan hitta i Aftonbladet - inte minst gällande demokrati/diktatur, islamism (som hon vill att vi ska välkomna i artikeln "Räds inte islamismen!") samt i utrikespolitiska frågor.

  Jag röstar på Wolodarski eller Johan Norberg!

   

  Anonymous Anonym skrev... (29 januari, 2008 12:52) : 

  martin

  En helvetespredikant eller en himmelsdito. Hur vill du ha det?

   

  Anonymous Anonym skrev... (01 februari, 2008 21:31) : 

  Hoppas på något mer spännande tex Woolodarski, nivån skulle höjas.

   

  kommentera