Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  tisdag, januari 15, 2008

  Nytt moderat pr-haveri

  Det har länge funnits en myt om att just moderater varit synnerligen duktiga på pr och kommunikation. Myten kommer sig antagligen av att under den långa tid som moderaterna och de andra borgerliga partierna befunnit sig i opposition så har ett flertal tidigare politiskt aktiva valt att satsa på andra karriärer – och då har många hamnat just i pr-branschen.

  När det nu blev en borgerlig regering så har Stockholms pr-byråer dränerats på konsulter som tagit plats i parti- och regeringskansli. Inget ont i det. Jag har själv jobbat i branschen och kan intyga att det är en nyttig och lärorik erfarenhet. Det är också positivt att som politiskt aktiv åtminstone någon gång i livet pröva på att jobba med något annat än partipolitik.

  I dag avslöjar Svenska Dagbladet att Stockholms moderate socialborgarråd Ulf Kristersson har skaffat sig en större hyreslägenhet via högsta ledningen inom Ersta diakonisällskap, trots att Ersta enligt ett internt policybeslut bara ska hyra ut lägenheter till elever vid högskolan och i samband med nyrekryteringar av personal. Samtidigt har Stockholms stad vårdavtal för flera miljoner med Ersta.

  ”Jag har inte ens tänkt tanken att det här kunde vara ett bekymmer för mig”, säger Ulf Kristersson till SvD.

  Ursäkta?

  Är det verkligen så att en moderat toppolitiker inget lärt av den förra mandatperiodens många uppmärksammade ”affärer” där ledande socialdemokrater fick attraktiva boenden via arbetarrörelsen närstående bolag och organisationer?

  Även om nu Kristerssons hyresavtal med Ersta diakonisällskap är helt i sin ordning formellt, så måste han väl ändå rimligen inse att det ser väldigt illa ut av en ledande kommunpolitiker får ett sådant här kontrakt från en institution som Stockholms stad och de olika stadsdelsnämnderna har affärer ihop med värda över fem miljoner kronor?

  Att i det läget säga att man inte ens tänkt tanken att detta skulle kunna vara ett problem tyder på allvarliga brister, inte bara på det kommunikativa området.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Nytt moderat pr-haveri"

   

  Anonymous Petra Andersson skrev... (15 januari, 2008 09:23) : 

  Nu har väl inte socialborgarrådet sjäv så mycket PR-erfarenhet, men lever tillsammans med en som anses vara en av landets bästa. Men detta bara bevisar tesen att man kan inte bedöma sig själv eller krishantera närstående. Det är det som gör att moderaterna - de tidigare PR-experterna - nu misslyckas. De klarar inte av att rensa i eget bo helt enkelt.

   

  Blogger Johan Hedin skrev... (15 januari, 2008 09:26) : 

  "Det har länge funnits en myt om att just moderater varit synnerligen duktiga på pr och kommunikation."

  Det här fattar jag inte alls. Vad får du det ifrån? Moderaterna har ju snarare en lång lång lång rad av misslyckanden vad gäller ju att kommunicera ut sitt budskap. Det enda undantaget är väl förra valet, då man i varje fall inte gjorde bort sig totalt.

  Lägenhetsstoryn är givetvis nonsens. Visst, det går säkert att jaga upp en och annan som tycker att det "sticker i ögonen" att Ulf får hyra 125 kvm för 12700 kr/mån, men det finns ju ingen "affär" alls i det här.

  Den enda skandalen är att vi saknar marknadshyror så att lägenheter öht kan bli föremål för "affärer" istället för att vara just riktiga hederliga affärer.

   

  Anonymous Leffe skrev... (15 januari, 2008 12:06) : 

  Att Ersta inte följer sina interna regeldokument är knappast ett moderat PR-problem. Jag kan inte se att hyresförhållandet är olämpligt på något sätt eller att Kristersson gjort fel. Dessutom är han ju inte sosse så han omfattas ju inte av den där speciella sossemoralen som drabbade bl.a. Freivalds.

   

  Blogger CalleFridén skrev... (16 januari, 2008 20:22) : 

  Myten om moderaternas PR-kunnande kommer naturligtvis från att osedvanligt många i den moderata ledningen, i synnerhet i Stockholm, har anknytning till reklambranschen, och att de var de första att införa ett modernt "marknadsföringskoncept" i politiken.

   

  kommentera