Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  fredag, maj 20, 2005

  Gräsrotskampanj i elfte timmen

  På uppmaning av Björn Sundin och hans kampanjblogg "Liten mot stor" så har jag i dag mejlat de socialdemokratiska riksdagsledamöterna från Stockholm om det lagförslag de ska behandla i nästa vecka. Lagförslaget har den kryptiska titeln "Upphovsrätten i informationssamhället" och innebär i praktiken ett förbud mot kopiering av digitalt material, ens för privat bruk. Naturligtvis är det på tok för sent att agera, men det känns ganska upprörande att så få ledamöter tycks ha satt sig in i lagförslaget och vad det kan komma att få för konsekvenser.

  Det finns flera bra argument mot lagförslaget, men de främsta som jag ser det är att lagen försvagar konsumenterna och placerar oss helt i händerna på de multinationella bolagen. Att begreppet "för privat bruk" i praktiken försvinner innebär att studenter inte får kopiera böcker. Och att ge bort en hembränd blandskiva (med låtar man ärligen köpt) blir olagligt. Dessutom innebär lagen allvarliga inskränkningar i yttrandefrihet och möjligheten till informationsspridning. Läs mer på "Liten mot stor" - och följ uppmaningen att skriva till dina riksdagsledamöter.


  Kommentarer om "Gräsrotskampanj i elfte timmen"

   

  Anonymous Olof Morian skrev... (21 maj, 2005 00:05) : 

  Sossarna vet verkligen hur de ska locka unga röstare. Som nästan straffmyndig och röstberättigad i nästa val får jag väl börja fundera på Centerpartiet...

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (21 maj, 2005 10:35) : 

  Precis just det tycker jag att du ska mejla till riksdagsledamöterna! Adresserna hittar du här: http://www.riksdagen.se/folkvald/ledamotr/valkrets/index.htm

   

  Gräsrotskampanj i elfte timmen'">kommentera