Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

    Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

    www.flickr.com
    This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

    fredag, maj 20, 2005

    Låt inte Tvärdrag tystna

    Jag har tidigare skrivit om hur SSU:s debattidning Tvärdrag kan komma att försvinna i sin nuvarande form, för att i stället bli några debattsidor i medlemstidningen Frihet samt material på webben. Än så länge har detta inte väckt någon större debatt i SSU, antagligen därför att förslaget bara nämns i en bisats i SSU:s förbundsstyrelses förslag till organisatoriskt handlingsprogram, som underställs kongressen i augusti. Men nu börjar även andra uppmärksamma detta. I går skrev Aftonbladets Helle Klein på sin blogg att Tvärdrag "betytt mycket för SSU:s roll i samhällsdebatten" samt att tidningen "alltid varit kontroversiell inom SSU och arbetarrörelsen på grund av sin självständighet". Helle Klein konstaterar:
    "Det är knappast mindre av fritänkande och frejdig idédebatt som socialdemokratin behöver. Måtte kongressen ge förbundsstyrelsen bakläxa. Rädda Tvärdrag!"


    Kommentarer om "Låt inte Tvärdrag tystna"

     

    Blogger Michael Silkesjöö skrev... (20 maj, 2005 11:22) : 

    Tvärdrag har länge varit en bra debatttidning. Men är det inte dags att ompröva formen för tidningen? Framför allt tänker jag på hur spridd Tvärdrag är. Är det bara väl initierade som prenumererar på den (för den går väl inte till alla SSU-medlemmar)?

    Jag kan nog tycka att en utökning av Frihet att innehålla Tvärdrags stuk av debattartiklar är bättre för att då når den fler. Att lägga det på webben är självklart.

     

    Blogger Jonas Morian skrev... (20 maj, 2005 11:41) : 

    Visst har ni rätt, Urban och Michael, om att Tvärdrag borde läggas ut i sin helhet på webben. Men det är inget alternativ till att också ha kvar tidningen i pappersform. I dag når tidningen bara sina prenumeranter, vilka i hög grad förstås är SSU:are men också andra intresserade. Därför tycker jag att SSU snarare borde göra en satsning på att få fler prenumeranter - såväl bland SSU:are som utanför ungdomsförbundet. Tvärdrag håller i mina ögonen en så pass hög kvalitet att den i sina bästa stunder gott och väl kan konkurrera med Tiden, Libertas och andra "vuxentidningar". Och det borde väl snarare ses som en enorm styrka att SSU klarar av att producera ett magasin för politisk debatt ur ett socialdemokratiskt perspektiv?

     

    Låt inte Tvärdrag tystna'">kommentera