Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  torsdag, februari 16, 2006

  Mp, KU och maktspelet

  Nej, jag ids inte följa KU-förhören. Däremot funderar jag en del på det eventuella politiska efterspelet som kan komma efter dem. De borgerliga har hotat med en misstroendeförklaring mot Laila Freivalds som kan tvinga bort henne ur regeringen, något som miljöpartiet sagt sig kunna tänka sig att stödja beroende på vad som kommer fram i KU. I SvD i dag spekuleras det om Göran Persson kommer att göra allvar av sina tidigare uttalanden om att en misstroendeförklaring i riksdagen snarare borde riktas mot honom själv. Det är ett högt spel att spela, då detta skulle kunna utlösa en regeringskris bara ett drygt halvår före valet.

  Till SvD säger mp:s språkrör Peter Eriksson att Göran Perssons hot om att låta hela regeringen gå "är ett maktspel", men att det i så fall är regeringens val.

  Samtidigt kan väl knappast miljöpartiets agerande i den här frågan kallas något annat än just ett maktspel. De vill naturligtvis hamna i en situation där deras ställningstagande till att rikta misstroende mot Freivalds eller inte gör dem till en maximalt attraktiv förhandlingspartner med såväl den socialdemokratiska regeringen som den borgerliga oppositionen. Vem blir först med att erbjuda miljöpartisterna statsrådsplatser, Persson eller Reinfeldt?


  Kommentarer om "Mp, KU och maktspelet"

   

  Blogger Lennart Regebro skrev... (16 februari, 2006 12:04) : 

  När han säger "maktspel", menar han inte "bluff"? :-)

   

  Blogger Magnus Andersson skrev... (16 februari, 2006 15:10) : 

  Lennart: Det skulle då bli MP, KU och bluff", men det blir ju inte bra svenska.

  Kortspelet bluffstopp, kanske?... ;-)

  Men i alla händelser är ju MP en veritabel tuva för sosseregerings-lasset och Jonas beskrivning av "herren på tuvan", Peter Eriksson, och dennes obestämbara nyckfullhet är ju slående. Som positionen på en kvark?

  Fast iofs så står väl inte hela lasset på spel, utan MP:s skramlande tunnor har ju gällt om Laila ska ruskas av från vagnen.

   

  Mp, KU och maktspelet'">kommentera