Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  söndag, februari 19, 2006

  Valrörelsen på nätet har startat

  Häromdagen kommenterade jag socialdemokraternas nya webbplats. Mitt första intryck var positivt, och jag tyckte att det verkade som att man låtit sig inspireras av brittiska Labours webb och satt de potentiella väljarna i fokus.

  Andra, som Urban Lindstedt, är inte lika imponerade. Urban skriver att förvisso är sajten designmässigt "ett välbehövligt lyft", men han hade hoppats på mer; "en sajt som lyfte fram alla de nya tjänster och tekniker som ger makten till folket". Kulturbloggen skriver att den nya s-sajten "känns lite för desajnad, för mycket webb-byråkänsla över den" och att den rosa färgen "känns en aning Glamourbloggig".

  Åter andra har reagerat på andra nyordningar på socialdemokraternas nya webb. S-bloggaren Christina Meltin Westerlund gillar inte att man från startsidan tagit bort bannern med en direktlänk till den från partiet fristående sajten S-Info, där ett stort antal socialdemokratiska partiföreträdare, arbetarekommuner, partidistrikt och s-föreningar har hemsidor, bloggar, kalendarium etc. Själv tycker jag inte att det är så anmärkningsvärt att det socialdemokratiska partiet i valrörelsen vill ha full kontroll över sin egen webbplats och den information som ges där. Och länkarna till S-Info och andra sajter är ju inte bortplockade helt, utan finns på en särskild länkavdelning. Christina och en del andra som bloggar på S-Info ser det dock inte så. Hon skriver att hon tolkar det som att S-Info "inte tydliggör s-politik" och att det är "en oerhörd förolämpning". Bloggaren Hit och Dit uppmanar alla bloggare som är anslutna till S-Info att "dra igång en egen blogg med något av alla dom (gratis) program som finns på nätet" och lovar att de då "kommer att nå ut till många fler besökare".

  Magnus Ljungkvist har gjort en lite mer humoristisk observation angående en nyhet på webbplatsen.

  I kväll är det partiledardebatt på TV4. Inför detta har det ryktats om att socialdemokraterna kommer att dra igång sitt webbkampanjmaskineri på allvar. Det ska bli intressant att se hur detta kommer att yttra sig.


  Kommentarer om "Valrörelsen på nätet har startat"

   

  Anonymous dibbuk.se skrev... (19 februari, 2006 21:02) : 

  Förändringen är ett designmässigt lyft - luftigt och aptitligt.

  Å andra sidan gillade jag när sidan fokuserade mer på politikens innehåll, stramt och textbaserat.

  Fast en RIKTIGT bra funktion är den med möjlighet att skriva in egna postnumret, och få en lokalt anpassad text ur databasen. Smart.

   

  Valrörelsen på nätet har startat'">kommentera