Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  onsdag, mars 29, 2006

  Politisk propaganda på tv

  I förra veckan rapporterade Resumé att utformningen av tillstånden för det digitala marknätet gör det möjligt att sända politisk reklam även i tv-kanaler som sänder från Sverige - något som tidigare inte varit tillåtet. Det innebär att Aftonbladet/Axess och Kanal Lokal kan sälja tv-tid till partier och andra hugade spekulanter inför höstens val. Däremot kan inte till exempel Kanal 5, TV3 eller ZTV göra det, då de sänder från Storbritannien där politisk tv-reklam inte är tillåten. Och i dag skriver Dagens Media att TV4 nu öppnar för åsiktsreklam i TV4 Plus, TV4 Fakta, TV400 och TV4 Film. TV4-koncernen har tagit fram två olika valpaket som nu säljs till de politiska partierna i Sverige. Även Även Kanal Lokal, som sänder i de fyra storstadsregionerna, uppges vara intresserade av att sälja utrymme för politisk reklam.

  Dagens Media har också tidigare uppmärksammat (ingen länk, tyvärr) att TV8 planerar att sända ett antal dokumentärer producerade av borgerligt anknutna profiler. I går sändes den första, signerad Henrik "HAX" Alexandersson. På tur står enligt uppgift bland andra Hanne Kjöller, Martin Borgs med flera.


  Kommentarer om "Politisk propaganda på tv"

   

  Politisk propaganda på tv'">kommentera