Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  måndag, april 24, 2006

  Lokal-tv blir riksdagskanal

  "Använd media" brukar vara ett standardråd från pr-konsulter och andra medierådgivare till politiker och opinionsbildare som vill nå ut med sitt budskap. Detta råd har tolkats bokstavligt av tv-mannen Bo Wanngård som nu ger sig in på en politisk karriär och kandiderar till riksdagen för folkpartiet, med den lokala tv-kanalen TV Sollentuna i ryggen.

  Det är Dagens Media som rapporterar om den märkliga historien. Bo Wanngård drev under flera år den lokala tv-stationen TV Sollentuna, som stoppades - men nu återstartar efter att Wanngård gett sig in i politiken och sett till att Sollentuna kommun upphandlat uppdraget att driva kanalen av honom.

  Till Dagens Media försäkrar dock Wanngård att han inte ska ha något med tv-kanalens politiska bevakning att göra. I stället kommer han att via en egen webbplats att värva väljare i personvalskampanjen. Där finns redan nu ambitiösa videoklipp, och mer lär det komma. Till tidningen berättar Bo Wanngård att han bland annat funderar på att göra reportage från Almedalsveckan och lägga upp på sin kampanjsajt.


  Kommentarer om "Lokal-tv blir riksdagskanal"

   

  Blogger bo w skrev... (09 maj, 2006 00:01) : 

  Hej,
  I all vänlighet vill jag ge dig och andra närvarande 'the complete tvsollentuna story'.

  TV-stationen i Sollentuna har aldrig stoppats. Efter att ha startat utan stöd och bidrag bestämde sig samtliga politiska partier i Sollentuna för att den lokal-tv modell jag utvecklat, den ville man ha kvar.
  Kommunen ställde upp med en ekonomisk startramp över de tre fyra första åren. Därefter skulle reklamfinansiering bli huvudintäkt.
  Men, tvenne gentlemen i kommunen med rötter i 'den gamla, 2001 avsomnade lokal-tvn' anmälde kommunen till tingsrätten för 'givande av bidrag till enskild näringsidkare'.
  Kommunen iscensatte en upphandling mitt företag - Fotograf Bo Wanngård - deltog och förlorade till ett lågprisalternativ.
  Den nya entreprenören fixade inte uppdraget och vid en ny upphandling vann vi och återstartade analogt den 2 maj och över internet om några dagar. Runt den 12 maj. www.tvsollentuna.se

  Så gick det till.
  Den lilla almedalsnoteringen stämmer såtillvida att jag tycker det är en kul grej att göra ett "www.stureplan.se" i light-version och - i Visby. Och med bibehållen politisk bottenplatta.

  Ideologi är grunden. Den får inte korrumperas av strategi och marknadsjippon.
  Däremot får marknadsidéer användas för att föra ut ideologin. e'ru'me?

  Bosse W
  www.wanngard.se

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (09 maj, 2006 11:41) : 

  Tack för klargörandet!

   

  Lokal-tv blir riksdagskanal'">kommentera