Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  fredag, september 15, 2006

  Det bästa för Stockholm

  I dag publicerar Aftonbladet en dubbelintervju med de två huvudmotståndarna i Stockholmspolitiken, Annika Billström (s) och Kristina Axén Olin (m). Den är klargörande, och visar tydligt hur de olika politiska alternativen ser ut. Och självklart är jag partisk, men jag tycker ändå att Billströms visioner för stan framstår som betydligt mer sympatiska.

  Här följer, i valrörelsens absoluta slutskede, ett axplock av satsningar som socialdemokraterna vill göra i Stockholm. Mot det står moderaternas skattesänkningar på 6,4 miljarder kronor.

  Norra Station – den nya Vetenskapsstaden
  En ny stadsdel för morgondagens idéer och företag inom bioteknik och medicinskt kunnande. Tillsammans med det nya universitetssjukhuset skapas en vetenskapsstad i Alfred Nobels anda. Socialdemokraterna kommer också att arbeta för att få ett FN-organ till Stockholm.

  Värtan – den nya Finansstaden
  Socialdemokraterna vill stärka Stockholms position som norra Europas finansiella centrum. I Värtan tänker vi låta skapa ett helt nytt tillväxtområde för banker och försäkringsbolag. Med ny och spännande arkitektur i en attraktiv miljö vill vi göra det intressant att satsa på Stockholm.

  Ett attraktivt kulturstråk – från Slussen till Nybroviken
  Stockholm har Sveriges främsta kulturinstitutioner. Socialdemokraterna vill stärka Stockholm som ledande kultur- och turismstad med ett nytt Nobelmuseum, ett utbyggt Nationalmuseum och ett nytt operahus. Kulturstråket ska samtidigt förstärkas med nya restauranger, promenadstråk och ett utvecklat samarbete mellan olika institutioner. Allt detta kommer att göra det roligare att vara stockholmare.

  Nytt huvudbibliotek
  Socialdemokraterna tänker låta bygga ett nytt huvudbibliotek intill Asplunds världskända byggnad vid Sveavägen. Samtidigt satsar vi på att rusta upp och profilera stadsdelsbiblioteken för att göra dessa till nav i det lokala kulturlivet.

  Skyskrapor och spännande arkitektur
  Stockholms ambition att bli en spännande världsstad måste manifesteras med vacker och spännande arkitektur. Under de närmaste 10 åren kommer Stockholm öppna flera nya utvecklingsområden, som bör bebyggas med mindre grupper av samlade skyskrapor.

  Skandinaviens huvudstad ska få en offensiv marknadsföring
  Besöksnäringen är en av världens snabbaste växande näringar. Socialdemokraterna vill göra Stockholm till en ledande besöks- och turiststad genom att satsa på nya nöjesarenor, fler evenemang, nya hotell och en offensiv marknadsföring.

  En modern storstad fordrar elektroniska motorvägar
  Moderna människor använder moderna kommunikationsmedel. Socialdemokraterna i Stockholm vill satsa på trådlös kommunikation i köpcentra, bibliotek, tunnelbanan, bussar och vid viktiga mötesplatser.

  Storsatsning på infrastruktur
  Ett ja till trängselskatter/miljöavgifter ger Stockholm möjlighet att storsatsa på ny infrastruktur. Socialdemokraterna vill förbättra tunnelbanan och avdela investeringsmedel för en utbyggnad av Tvärbanan, från Alvik via Rinkeby/Kista till Barkarby. Vi vill bygga Förbifart Stockholm för att avlasta innerstaden och Essingeleden.

  Stockholm ska bli renare och grönare
  Stockholm ska bli en ren stad. Socialdemokraterna ökar resurserna till städningen. Klotter ska saneras bort från offentliga platser inom 48 timmar. Alla offentliga platser städas minst en gång om dagen. Vi vill under kommande mandatperiod plantera minst 1 000 nya träd.

  Rena och städade sopsorteringsanläggningar
  Återvinningsstationerna ska bli snygga, städade och rena. Ett program för successiv nedgrävning ska utarbetas.

  Och, återigen eftersom det tål att upprepas, mot detta står moderaternas skattesänkningar på 6,4 miljarder kronor.

  Detta inlägg är pingat på Intressant.se. Andra bloggar om: , , .


  Kommentarer om "Det bästa för Stockholm"

   

  Anonymous Per skrev... (15 september, 2006 19:09) : 

  Jag gillar allt detta, och det är lite skönt att blockgränsen i Stockholm är så mycket tydligare än i riksdagsvalet. Men...

  ...jag hoppas att det i offensiv marknadsföring INTE ingår en fortsatt satsning på den utomordentligt fåniga sloganen "Capital of Scandinavia". En stad med verkligt självförtroende borde inte behöva sträcka ut tungan mot Köpenhamn på det sättet.

   

  Anonymous C. L. K. Aqurette skrev... (16 september, 2006 02:05) : 

  Skandinaviens huvudstad?

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (16 september, 2006 09:27) : 

  Sloganen "The Capital of Scandinavia" är lyckligtvis inte politiskt beslutad, utan resultatet av ett arbete som kommunikationsproffs gjort. Och visst kan man kritisera det, men jag tycker att det är kul och kaxigt :-)

   

  kommentera