Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  fredag, september 15, 2006

  New York, New York...

  Nästa vecka kan bli en av de mest politiskt spännande under hela året. Opinionsläget mellan de olika alternativen i svensk politik är så jämt att det inte alls är säkert att vi har ett slutgiltigt valresultat på söndag.

  Enligt Valmyndigheten börjar rapporterna från valdistrikten komma redan några minuter efter klockan 20.00, då vallokalerna stänger. Myndigheten räknar med att kunna publicera en preliminär mandatfördelning c:a kl. 22.00-22.30, men konstaterar samtidigt att det under valnatten kommer att finnas ett antal röster som inte hunnit skickas ut till vallokalerna. Vid riksdagsvalet 2002 var det så många som c:a 70.000 röster. Dessa röster räknas vid en offentlig förrättning hos varje valnämnd först på onsdag den 20 september. Det slutliga resultatet i riksdagsvalet – inklusive namn på valda – beräknas alltså inte bli klart förrän under onsdagskvällen nästa vecka.

  Och även om valresultatet skulle förefalla hyfsat klart redan under söndagskvällen, det vill säga om endera alternativet verkar ha fått en betryggande majoritet – så betyder inte det att vi då nödvändigtvis vet vad vi får för regering under de kommande fyra åren. Blir det borgerlig majoritet så börjar då huggsexan om ministerposterna. Och blir det socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet som får förnyat förtroende så lär det följa tuffa förhandlingar och krav på ministerposter från de forna samarbetspartierna.

  Mitt i denna spännande parlamentariska situation åker jag till New York.

  Och jodå, datorn har jag med mig och jag kommer självklart att följa nyhetsrapporteringen och rösträkningen (inte minst så kommer jag hålla koll på personvalskryssen på den socialdemokratiska kommunfullmäktigelistan i valkrets 3). Och förhoppningsvis blir det en del bloggande från ”the greatest city in the world”, som det brukar heta i David Lettermans show.

  Men om uppdateringstakten av bloggen sjunker något i nästa vecka så vet ni nu varför.

  Detta inlägg är pingat på Intressant.se. Andra bloggar om: , , .


  Kommentarer om "New York, New York..."

   

  Anonymous Johan Eriksson skrev... (15 september, 2006 21:30) : 

  Nu är jag litet avundsjuk. NYC är fantastiskt.

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (16 september, 2006 16:56) : 

  Jepp :-)

  Det blir fjärde gången jag åker dit, fast det nu var några år sedan sist. Längtar som fan.

   

  kommentera