Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  fredag, september 08, 2006

  Fler skandaler att vänta

  I förra valrörelsen fick Janne Josefssons reportageteam flera riksdagspartiers valarbetare att inför dolda kameror yttra sig rasistiskt och kränkande. Värst drabbades den gången moderaterna, som kom att få ett rekorddåligt valresultat. Även inför årets val så har SVT:s ”Uppdrag granskning” granskat riksdagspartierna på olika sätt - bland annat med dold kamera.

  Enligt tidningen Resumé kommer ”Uppdrag granskning” på tisdag att fokusera på socialdemokraterna och påståendet att klassklyftorna har ökat i Sverige under socialdemokratiskt styre. Ett ”paradexempel” sägs vara Göran Perssons köp av fastigheten Torp, som nu renoveras för mellan fem och sju miljoner kronor. Och det är Janne Josefsson själv som gör reportaget.

  Onsdagens program om alliansen kommer, enligt källor till Resumé, att granska borgerliga politikers barnflickor. Programmet sägs visa att de både använder svart arbetskraft och till och med vinkla på slavhandel.

  Tidigare har det ryktats om reportrar från ”Uppdrag granskning” nässlat sig in i samtliga riksdagspartier och dokumenterat mörka sidor av det inre partiarbetet. Möjligen tyder uppgifterna nu i Resumé att dessa rykten inte stämmer.

  Detta inlägg är pingat på Intressant.se. Andra bloggar om: , , .


  Kommentarer om "Fler skandaler att vänta"

   

  Anonymous Per r skrev... (08 september, 2006 10:43) : 

  Jag får ont i magen bara jag tänker på denna typ av skandaljournalistik.

  Det är väl självklart att om man letar tillräckligt djupt så sipprar det fram något. Det är normalt bra med grävande journalistik eftersom det ger möjligheter att rensa ut skräp som annars inte skulle upptäckas.

  Men när det publiceras ett par dagar före valet blir konsekvenserna av enskilda personers agerande för stora.

  Journalisterna borde de här veckorna koncentrera sig på viktigare saker än att få personlig uppmärksamhet.

   

  Anonymous KAS skrev... (08 september, 2006 11:41) : 

  "Journalisterna borde de här veckorna koncentrera sig på viktigare saker än att få personlig uppmärksamhet."

  Jag kan inte annat än hålla med. Att Alliansens blivande "statsministerkandidat" ljuger skjortan av både statsministern och alla oss sjupensionärer är en skandal som borde granskas av media men tyvärr verkar det som hela bunten är i maskopi över blockgränserna.

  En riktig politisk skandal

  KAS

   

  Anonymous Anonym skrev... (08 september, 2006 13:35) : 

  Ja, och Perssons påståenden om planerade sjukhusutförsäljningar byggde förstås på fakta ....? Strategin att lägga påhittade förslag i munnen på motståndaren bara för att upprätthålla bilden av ett högerspöke börjar lukta unket.

   

  Anonymous Calle Friden skrev... (08 september, 2006 17:37) : 

  Läs moderaternas budget för Stockholms län 2006. Där står det. Sid 16-17. "Vi anser att samtliga akutsjukhus i stället ska få fortsätta arbetet med att bli mer fristående genom bolagisering och därefter försäljning."

  De sjukhus som ska säljas ut i Stockholms län är:
  Karolinska universitetssjukhuset
  Danderyds sjukhus
  Södersjukhuset
  Norrtälje sjukhus
  Södertälje sjukhus

   

  Anonymous joachim skrev... (08 september, 2006 18:33) : 

  Jag förstår inte vad Janne Josefsson vill uppnå. Mer politikerförakt och färre som röstar?

  Man kan hitta skit hos varje person om man gräver djupt, men den här typen av journalistik är fundamentalt antidemokratisk då den underminerar en hälsosam politisk debatt och ersätter den med Hänt Extra-rapportering.

   

  Blogger Per Hagwall skrev... (08 september, 2006 21:56) : 

  Så dyker det en upp en skandal dagen efter Leijonborgs tv-framträdande och timmarna efter radiodebatten Persson-Reinfeldt.

  Vilket sammanträffande...

   

  Anonymous Calle Friden skrev... (09 september, 2006 08:26) : 

  Åh, en konspirationsteoretiker. Reportern på DI som avslöjade det hela, och hans folkpartikontakt - de är väl också manipulerade av de illmariga socialdemokraterna? Särskilt som DI-reportern är gammal LUF:are.
  Jag vet inte vad som är mest tragiskt - att höga FP-funktionärer gör övertramp, eller att det finns - och de är inte heller så få - annars omdömesgilla människor som vägrar tro att det skett.
  Samma människor verkar också vara de som varit mest uppbragta över förtalsmejlandet mot Reinfeldt, hur nu det kan komma sig.
  Självklart kommer det att komma fler avslöjanden så länge FP bjuder på dem. Hur smart var det av FP att öppna sin siarsajt igen? Jag upplever det ärligt talat som provocerande. Och än mer provocerande är det att hela tiden möta folk som VÄGRAR tro att de här folkpartisterna gjorde det som de faktiskt är polisanmälda för.

   

  Blogger Per Hagwall skrev... (09 september, 2006 09:39) : 

  Calle, även media har tröttnat på sammanträffandena, ingen har hängt på det senaste.

  Ärligt Calle, hur svårt var det att gissa att sossarna i Stockholm skulle lova gratis dagis när de presenterade sitt valprogram?

  Från Aftonbladet:
  "Här har vi ju tre exempel på att fp kände till i förväg vad vi skulle göra. Detta måste förklaras, säger Göran Persson. Om det visar sig att det inte stämmer vad Leijonborg tidigare sagt - då har vi ett dramatiskt läge just nu, säger Göran Persson till TV4.
  [...]
  På www.valfeber.se förutsågs det i söndags att socialdemokraterna skulle lova gratis dagis. Idag kom det löftet från Annika Billström, finansborgarrådet i Stockholm."

  Skulle det vara ett bevis?

  Arbetarekommunens ledning med Annika Billström i spetsen hade föreslagit gratis dagis som vallöfte men röstades ned av kongressen, efter att det avgående skolborgarrådet hållit ett brandtal för att hellre satsa pengarna på bättre kvalitet.
  Det hindrade inte det nya skolborgarrådet Py Börjesson att ändå lova gratis dagis trots att kongressen sagt nej. Erik Nilsson fanns inte kvar för att försvara kongressbeslutet, ett tag senare ställde sig även Annika Billström offentligt upp och fortsatte att hävda det vallöfte hon personligen drivit hela tiden...

   

  Anonymous Calle Friden skrev... (09 september, 2006 12:48) : 

  Ja, men nu är det inte jag som säger att man dragit nytta av det. Det är Leijonborg. Är han också köpt?

   

  Blogger Magnus Andersson skrev... (09 september, 2006 19:38) : 

  Janne Josefsson beklagade sig i pressen över att han bara lyckades få 6 minuters intervju med Göran Persson (om Torp), och att han därför inte kunde grilla Göran särskilt hårt.

  Ohyggligt dåligt jobbat av Janne Josefsson verkar det (eller var det en medvetet maskeri?).

  De borgerliga politikerna kommer dock komma att grillas stenhårt enligt vad det ryktas.

  Både kritiken mot S och kritiken mot de borgerliga är tydligt från vänster.

  Inget nytt under solen sen vänstersekterism tog över i media alltså. Känns ju trygg... FÖR J-VLIGT. :-/ Tredje statsmakten är en motståndare för mycket för icke-socialisterna.

  (Hinner alliansen trycka upp afficher informerandes att medierna planerat propagandistisk smutskastning för att vänstern ska vinna valet?)

   

  Anonymous Stefan skrev... (09 september, 2006 20:23) : 

  Jag kan redan nu tala om vad programmen kommer att handla om:

  Första programmet kommer att handla om att s svikit sina ideal och slutat bry sig om klasskampen.

  Andra programmet kommer att handla om att människor med borgerliga värderingar är egoister.

  Båda reportagen kommer att göras ur en vänstervinkel. Uppdrag granskning tar alltid den lilla människans parti och för det krävs det att man analyserar samhället från vänster, eftersom det bara är vänstern som kan göra en sådan sak, enligt den vänsterlogik som Uppdag granskning styrs av.

  Sossarna kommer alltså att få kritik för att de inte är tillräckligt vänster, och de borgerliga kommer utmålas som egoister eftersom alla åsikter till höger om s egentligen inte är åsikter alls utan just egoism, enligt vänsterjournalistikens logik.

  Miljöpartiet och vänsterpartiet kommer inte nämnas alls. Mp är ju ett genomgott mysparti. De är har inte fattat det här med klasskampen, men är genomsnälla ändå. Inget hyckleri går att finna hos dem, och därför blir det inget reportage eftersom Uppdrag gransknings reportage alltid måste handla om hyckleri.

  Hos vänsterpartiet finns det mycket att granska, men det gör man bara i mellanvalsperioden, så att det inte ska påverka väljarna.

   

  Anonymous Calle Friden skrev... (10 september, 2006 21:12) : 

  Nå, ge några exempel på smaskigheter hos vänsterpartiet eller hos miljöpartiet då? Du verkar ju insatt...

   

  Blogger Leffe skrev... (10 september, 2006 22:19) : 

  Josefsson är gammal LUF:are, det är iofs Ohly också.

   

  Anonymous Calle Friden skrev... (13 september, 2006 05:24) : 

  http://www.sapnet.se/

   

  kommentera