Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  fredag, september 22, 2006

  Motstridiga budskap i Aftonbladet om Wallström

  När tidningar håller sig med politiska kommentatorer och analytiker på såväl ledar- som nyhetsplats blir budskapen inte sällan motstridiga. Häromdagen efterlyste Aftonbladets politiska chefredaktör Helle Klein besked från Margot Wallström om hon kandiderade till ordförandeskapet inom socialdemokratin. I sin ledarkrönka framhöll Klein då Wallströms kvaliteter.

  Sedan dess har Margot Wallström meddelat att hon inte kandiderar. Då skriver samma tidnings politiska repporter Lena Mellin en analys där hon slår fast att Wallström tackar nej därför att det inte finns något att vinna för henne på att bli socialdemokratisk partiledare; "Mer jobb, lägre lön, mindre glamour".

  Jo tjena. Analys var ordet...

  Detta inlägg är pingat på Intressant.se. Andra bloggar om: , , .


  Kommentarer om "Motstridiga budskap i Aftonbladet om Wallström"

   

  Anonymous Calle Friden skrev... (24 september, 2006 10:48) : 

  Lena Mellins politiska analyser är så pinsamma att man vill springa därifrån. Genom åren har hon berikat debatten med en helt osannolik mängd felaktiga, och ibland bara korkade, insatser.
  Om vi börjar med hennes lilla bidrag till Makten framför allt (2005), en antologi om Göran Persson. Det hette "Persson – mer kändis än resultatspolitiker"... Säga vad man vill om Persson men han kommer förmodligen gå till historien som en av de minst opportunistiska eller mediapåverkade statsministrarna nånsin. En slutsats som alla andra politiska analytiker delar - utom Lena Mellin.
  Ett par andra axplock: Efter en TV-debatt i Agenda 2005 utropade hon raskt Reinfeldt till överlägsen segrare redan när hela 287 personer röstat i Aftonbladets omröstning (som kloka människor redan då förkastade som mätinstrument). Och detta innan debatten var slut - man undrar när hon skrev den artikeln? http://www.mediekritik.nu/?1348

  Vi kan ta folkpartiets avlyssning. I Resumé vill hon påskina att hon "anat" saker. Nå, varför skrev hon inte själv då??? http://www.resume.se/nyheter/2006/09/06/lena_mellin_jag_har_anat_d/index.xml

  Hennes synpunkter i AB ligger i och för sig i linje med hennes tidigare åsikt http://aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,633229,00.html
  Vilket inte direkt gör den ståndpunkten mer rätt.

  Magnus Ljungkvist är en annan bloggare som störs av hennes skriverier...
  http://magnus.ljungkvist.nu/blogg/?p=315

  Om någon är intresserad kan vi samla ihop en diger lunta med felaktiga analyser, dumma spekulationer och emellanåt rena lögner. Inte för att jag tror att samhällsredaktionen på Aftonbladet (finns den verkligen? ) bryr sig, men det skulle inte skada om man på den här bloggen verkligen diskuterade de politiska skribenternas kompetens och stil.

   

  kommentera