Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  tisdag, september 26, 2006

  Nytt mediemissnöje med s

  Jag har flera gånger tidigare bloggat om socialdemokratins ofta tvehågsna inställning till journalister och medier. Häromdagen kom ett nytt exempel på detta. Den ansedda organisationen Publicistklubben arrangerade i måndags en traditionell valanalys dit samtliga partiledare inbjudits. Alla partier hörsammade inbjudan och skickade representanter - utom socialdemokraterna. Göran Perssons tilltänkta stol gapade tom, vilket retade upp många i publiken - och inte minst Publicistklubbens ordförande Stig Fredrikson, som öppnade debatten med att såga statsministern och socialdemokraterna:
  Som Publicistklubbens ordförande måste jag tycka att det är uttryck för en väldig nonchalans och brist på respekt för Publicistklubben. Ett uttryck för stor nonchalans mot Sveriges äldsta pressorganisation grundad 1874 och nonchalans mot alla de 5000 medlemmar som Publicistklubben har.

  Dagens Media rapporterar mer om tillställningen och citerar bland annat Göran Perssons pressekreterare Sebastian Navab, som säger att Persson “aldrig varit med tidigare, så det fanns ingen anledning att vara med nu heller”. Det är så dumt att jag saknar ord.

  Detta inlägg är pingat på Intressant.se. Andra bloggar om: , , .


  Kommentarer om "Nytt mediemissnöje med s"

   

  Anonymous Anonym skrev... (27 september, 2006 10:21) : 

  Jag tycker att det visar på integritet. Att vägra låta sig inordnas i mediaelitens dramaturgi.

  Göran Perssons beslut att utebli förtjänar respekt.

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (27 september, 2006 16:08) : 

  Att Persson inte själv orkade, hade tid eller lust att delta är väl en sak. Men att det socialdemokratiska partiet inte förmår att skaka fram en enda lämplig ersättare är faktiskt ett svaghetstecken som bara slår tillbaks på socialdemokratin.

   

  Anonymous Calle Friden skrev... (27 september, 2006 18:46) : 

  Jag hörde en del av den där debatten. Det liknade mest ett sånt där litet mysigt eftersnack till nån idrottsgala, där de olika stjärnorna ska tala om hur de la upp taktiken. Precis som förra gången. Sen får vinnarna säga att de var nöjda med domarna, hur de lyckades med sitt uppsåt, och förlorarna ska tala om att de inte var fullt lika nöjda med domarna och att de hade lagt upp taktiken på fel sätt.
  Jfr valet 2002 och EMU-omröstningen. Ingen sa ett jävla ord om mediedominansen, om den bristande pluralismen bland tidningarna. Ingen nämnde enligt uppgift ett ord om Kent Asps undersökning (och om så är fallet undvek referenterna noggrant att berätta det).
  Så vad skulle nån dit att göra överhuvudtaget?

   

  kommentera