Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  måndag, januari 07, 2008

  Sossar i pr-branschen

  [UPPDATERAD] I det senaste numret av den socialdemokratiska partitidningen Aktuellt i Politiken rapporteras det om ett relativt nystartat nätverk för socialdemokrater som jobbar inom pr-branschen.

  Initiativtagaren Helena Söderlind Paues säger till AiP att flera i nätverket har fått höra att de sålt sin själ till djävulen.

  Jag är inte förvånad. Jag minns hur det rynkades på näsorna från sossevänner när jag själv jobbade som pr-konsult – en bransch jag dock numera lämnat. Det är nu några år sedan, men i samband med att Göran Persson valde att börja jobba för JKL så kom de negativa stämningarna fram igen.

  Självklart är det bra att det jobbar socialdemokrater och andra med vänstervärderingar inom pr-branschen. Alternativet, att där bara jobbade borgare och människor helt utan politiskt intresse, vore betydligt allvarligare.

  Som jag skrivit tidigare så tror jag att politiken och kommunikationsbranschen har mycket att lära av varandra, och det är sannolikt bra för närings- och det övriga samhällslivet att människor kan röra sig mellan dessa världar.

  Och som Helena Söderlind Paues påpekar så borde man från politiskt håll snarare se engagerade medlemmar med en fot i pr-världen som en resurs. Hon är själv ledamot i Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd i Stockholm samt ersättare i landstingsfullmäktige och SL:s styrelse, och har med sin yrkesbakgrund till exempel diskuterat krishantering med sin stadsdelsnämndsgrupp.

  Nätverket Byråsossen har i dag ett drygt 20-tal medlemmar. Jag kan bara hoppas att medlemsantalet stiger och att de aktiva ska känna sig välkomna i såväl branschen som socialdemokratin.

  * * *

  Nu har även Dagens Media uppmärksammat Byråsossen.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Sossar i pr-branschen"

   

  Anonymous Helena Söderlind Paues skrev... (08 januari, 2008 09:12) : 

  Tack Jonas!

   

  kommentera