Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  onsdag, maj 23, 2007

  Säg bara nej till Odenberg!

  Först på tisdag nästa vecka avgör socialdemokraterna hur de ska ställa sig till förslaget om att ge FRA möjlighet att avlyssna tele- och e-posttrafik. Men försvarsminister Mikael Odenberg meddelar i dag att han tänker ge FRA dessa befogenheter, oavsett vad socialdemokraterna säger.

  Socialdemokraterna har ställt en lång rad krav för att stödja regeringens proposition. Bland annat vill s låta utreda om en domstol ska ta ställning till signalspaningen. Men detta avfärdar alltså Odenberg.

  Regeringen verkar nu vara beredd att låta riksdagen fatta beslut i frågan, även utan en uppgörelse med socialdemokraterna. Men som tidigare konstaterats lär det leda till att s, med stöd av v och mp, kräver en så kallad minoritetsbordläggning av ärendet, vilket skulle innebära att förslaget skjuts upp i ett år.

  Alla läsare som fortfarande känner att de inte gjort vad de kunnat för att förhindra det kanske enskilt största ingreppet i den personliga integriteten någonsin i Sverige, bör nu ta chansen och kontakta de socialdemokratiska riksdagsledamöterna – och då allra helst Ulrica Messing och hennes kollegor i Försvarsutskottet.

  Andra skriver intressant om , , , , .


  Kommentarer om "Säg bara nej till Odenberg!"

   

  Anonymous Anonym skrev... (23 maj, 2007 19:07) : 

  Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   

  Anonymous Anonym skrev... (23 maj, 2007 22:30) : 

  Maerkligt. Foerst sade ju Odenberg att han skulle lyssna paa Socialdemokraterna. Varfoer denna braadska paa naagra dagar, och att koera over ett..ganska stort parti?Och kanske ganska kloka synpunkter om integriteten.
  UBYMIC

   

  Anonymous Anonym skrev... (24 maj, 2007 23:56) : 

  Tack för tipset. Har kontaktat Ulrika Messing.

   

  Blogger Daniel skrev... (25 maj, 2007 14:03) : 

  Det är med stor glädje jag konstaterar att förhandlingarna med regeringen avbrutits. Däremot är jag orolig över att detta är tack vare endast Bodströms insats. Varför har inte Ulrica Messing reagerat?

  Eller är det månne så att man ger Bodström oförtjänt ära av det kloka beslutet?

   

  kommentera