Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  fredag, juni 15, 2007

  Ombytliga moderater

  I söndags skrev ett antal moderata riksdagsledamöter en debattartikel om att de var beredda att gå emot sitt parti i frågan om könsneutrala äktenskap. Om inte den moderatledda regeringen tog ställning för detta, sa undertecknarna att de skulle agera för det i riksdagen.

  Senare samma dag meddelade moderatledaren Fredrik Reinfeldt att han ville samla sitt parti på partistämman i höst innan m fattade beslut om sin syn på en könsneutral äktenskapslagstiftning.

  Men redan i dag beslöt moderaternas partistyrelse att man vill se en könsneutral äktenskapslagstiftning.

  Personligen välkomnar jag moderaternas beslut, som innebär att kd står ensam kvar som motståndare till att samkönade förhållanden ska betraktas likadant, i lagens ögon, som tvåkönade. Jag välkomnar beslutet, men kan ändå inte låta bli att förvånas över att det för mindre än en vecka sedan var viktigt för Fredrik Reinfeldt att hans partimedlemmar fick säga sitt i frågan – men nu går alltså partistyrelsen före.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Ombytliga moderater"

   

  Anonymous Anonym skrev... (16 juni, 2007 02:09) : 

  Hur var det nu, var det jättemodigt av dom unga moderaterna att gå emot sitt parti?

  I think not...

   

  Anonymous Anonym skrev... (16 juni, 2007 03:52) : 

  Märkligt. svensk lagstiftning är mycket tydlig när det gäller att det är olagligt att särbehandla människor pga kön, sexuell läggning och hudfärg.

  Anmärkningsvärt att kristna präster/Anhängare nu ska vara undantagna den mycket kloka lagen och kunna skräna öppet att vissa inte duger. Typ dö bögdjävlar..

  Ta av kyrkorna rätten till utöva den sortens myndighet - av gammal hävd.

  Pastor Åke Green-s ( i kristna kretsar) föga ifrågasatta människosyn förfärar här.

  Typ nära 8 milliomer kristna i sverige tittade åt et annat håll när prästen ljög och smutskastade en hel folkgrupp så det hördes över hela världen..

  Så förbannat uselt..

  Åke

   

  Blogger Pär Henriksson skrev... (16 juni, 2007 08:17) : 

  Jonas - du har missuppfattat det. Partistämman ska fatta beslut i höst om detta - det är en del av vårt nya handlingsprogram.

  Igår tog partistyrelsen beslut om att skicka handlingsprogrammet till partistämman med dessa formuleringar. Det är partistyrelsens förslag (proposition) till partistämman - men det är stämman i oktober som beslutar.

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (16 juni, 2007 09:26) : 

  Grue/Johan, ja - de bidrog sannolikt till gårdagens beslut.

  Åke, jag är en varm vän av såväl yttrandefrihet och religionsfrihet. För min del är det dock viktigt att lagstiftning står oberoende av religion, därför vill inte heller jag ha en lagstiftning som tvingar religiösa samfund att viga/välsigna människor om de inte vill. Själva äktenskapet vill jag dock låta även samkönade par ingå.

  Pär, jag utgick ifrån att er partistämma skulle fatta det slutgiltiga beslutet. Men med partistyrelsens tydliga ställningstagande är det knappast troligt att stämman kommer besluta anorlunda än att godkänna styrelsens förslag, eller hur?

   

  Anonymous Anonym skrev... (16 juni, 2007 15:11) : 

  Det var ju inte det jag menade - det var du som menade att dom var så sabla "modiga". Det är fan inte modigt att säga nåt som ligger helt i linje med PK-etablissemanget och som partiet visar sig också va för!

  PK-iterna har vänt upp och ner på begrepp som mod och etablissemangskritik helt och hållet. Dom tror sig va så radikala medan det i själva verket är dom som har all makt. Det mest subversiva man kan va i Sverige idag är konservativ.

   

  Anonymous Anonym skrev... (28 oktober, 2007 13:00) : 

  Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   

  kommentera