Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  tisdag, april 11, 2006

  Ny gratistidning i Stockholm

  Dagens Stockholm är en ny tidning som kommer ut med sitt första nummer på tisdag i nästa vecka. Tidningen kommer att distribueras som en inbladad bilaga i Metro, och bakom tidningen står socialdemokraterna och LO.

  Målet med tidningen sägs att vara att "belysa och diskutera olika samhällsfrågor som starkt berör de som bor i Storstockholm". Avsikten är också att "stimulera stockholmarnas diskussioner om olika sakpolitiska frågor".

  Redan tidigare ger socialdemokraterna ut Stockholms Tidningen, en veckovis utkommande nyhetstidning som belyser politik och samhälle utifrån ett socialdemokratiskt perspektiv. Mycket av innehållet är identiskt med det i partitidningen Aktuellt i Politiken. Dessutom har socialdemokraterna i Stockholm gett ut tidningen S-pressen (mer om den här), men det här är alltså något nytt.

  Det faktum att Sverker Lindström, som jag känner från Socialdemokratiska pressföreningen, ska vara chefredaktör och ansvarig utgivare för Dagens Stockholm tycker jag verkar förtroendeingivande. Han har en lång och gedigen journalistkarriär i bagaget och har bland annat varit chefredaktör för TCO-tidningen.


  Kommentarer om "Ny gratistidning i Stockholm"

   

  Anonymous Calle Friden skrev... (11 april, 2006 21:08) : 

  Äntligen ett nytänkande på s-tidningsfronten. Och det behövs - med det omfattande krypskyttet som pågår nu. Sen är det bara att invänta det vanliga gnölet om "vänstermediedominansen"...

   

  Blogger j p w skrev... (11 april, 2006 22:10) : 

  "Stockholms Tidningen", vilken sär skrivning. När jag var barn hade vi Stockholmstidningen hemma, jag minns den som bra och undrar fortfarande varför man lät den gå i graven.

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (12 april, 2006 09:17) : 

  Särskrivningen är deras egen - inte min. Och jag vill minas att även den gamla Stockholms Tidningen som fanns på 80-talet skrev sitt namn på just det fula sättet. Skälet till att den lades ned var nog rent ekonomiskt; den lyckades aldrig dra in tillräckligt med annonser för att bli lönsam.

   

  Blogger j p w skrev... (12 april, 2006 12:09) : 

  Jo, jag vet att särskrivningen är deras, tror inte att du tillhör de särskrivandes massa :-)
  Säkert var det ekonomiska skäl som låg bakom nedläggningen, men det är A-pressens ekonomiska hänsyn jag förvånas över; det klagas en hel del över en borgerlig slagsida i media, men ändå verkar SAP & Co. mer eller mindre abdikerat med hänvisning till ekonomin - trots att det knappast saknas pengar om man skulle vilja driva tidningar.
  Om man ser verksamheten som opinionsbildande kan man knappast ha kortsiktig ekonomisk lönsamhet som mål.

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (12 april, 2006 14:52) : 

  Patrick, i Socialdemokratiska pressföreningen har vi diskuterat en del del om varför det gick som det gick med A-pressen och varför man inom socialdemokratin och fackföreningsrörelsen är så ovilliga att i dag satsa pengar på åtminstone en rikstäckande dagstidning med en socialdemokratisk ledarsida. Förklaringen är pengar. Det krävs oerhört stora resurser för att dra i gång ett sådant projekt, och som annonsmarknaden ser ut så är det ytterst osäkert om det skulle gå att få lönsamhet i en sådan tidning. Men tragiskt är det.

   

  Anonymous Anonym skrev... (14 april, 2006 21:05) : 

  jag gissar på att tidningens syfte är att smutskasta moderaterna och få folk att rösta på socialdemokraterna, inget mer än så.

   

  Ny gratistidning i Stockholm'">kommentera