Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  söndag, september 10, 2006

  Slaget om Stockholm

  I kväll möts de båda huvudalternativen inom Stockholmspolitiken, Annika Billström (s) och Kristina Axén Olin (m), i en traditionell debatt i Vasaparken. Inför denna debatt har Svenska Dagbladet låtit göra en Sifoundersökning som visar att Axén Olin åtnjuter nästan dubbelt så stort förtroende som politisk ledare bland Stockholmsväljarna som Billström. Samtidigt konstaterar tidningen i en analys att det ännu är för tidigt att räkna bort Annika Billström. Hon har rest sig på nio förut.

  Inför debatten skriver också Billström själv en debattartikel i Dagens Nyheter där hon självkritiskt konstaterar att socialdemokraternas förortspolitik har lett till utanförskap och social segregering. Därför vill hon nu satsa på att rusta upp Stockholms förorter med 2,5 miljarder kronor de närmaste fyra åren. Och samtidigt göra stora jobbsatsningar med personliga jobb-coacher och utflyttningar av kommunala förvaltningar. Det är den största ytterstadssatsning som någonsin gjorts i Sverige.

  I artikeln hänvisar Annika Billström till ett program med sammanlagt 13 insatsområden, ”parat med en ambition att skapa nya strukturer för delaktighet och engagemang”. Jag har inte kunnat hitta detta program på nätet, men det låter onekligen lovande. Hela Stockholm vinner på den här typen av satsningar. Endast genom att öka sysselsättningen och bryta segregationen kan vi komma närmare målet om ett Stockholm för alla.

  I mitt eget valmanifest inför kommunvalet i Stockholm driver jag frågan om ett fritt, trådlöst bredbandsnät till alla i city och i stadens miljonprogramsområden (något jag för övrigt gjorde innan moderaterna lanserade ett liknande förslag). Och får jag chansen efter valet så kommer jag självklart verka för att detta blir en del av den socialdemokratiska förortssatsningen.

  Missa inte debatten mellan Billström och Axén Olin i kväll! Den sänds även direkt på SVT.

  Detta inlägg är pingat på Intressant.se. Andra bloggar om: , , .


  Kommentarer om "Slaget om Stockholm"

   

  kommentera